Belföld

Elhúzott a Class FM

Class FM Győr (Class FM Győr)
Class FM Győr (Class FM Győr)

Messze a legtöbb hallgatóval büszkélkedhet az adó.

A Class FM volt a leghallgatottabb magyarországi rádiócsatorna a 15 évesnél idősebb korosztályban a második negyedévben, a kereskedelmi rádiót két közszolgálati, az MR1-Kossuth Rádió és a MR2-Petőfi Rádió követi a TNS-Hoffmann és a Mediameter adatai szerint.

A teljes hazai rádiós piacot felölelő közönségmérés szerint a Class FM országos kereskedelmi csatornát a megkérdezett 15 évesnél idősebbek 26,1 százaléka hallgatta naponta április és június között, míg a közszolgálati rádióadók hallgatottsága 18 (Kossuth), valamint 11,8 százalékos (Petőfi) volt a közönségmérés eredménye szerint.

Országosan a negyedik leghallgatottabb rádió a budapesti regionális Music FM, a kereskedelmi csatornát a 15 évesnél idősebb magyar lakosság 3,9 százaléka követte naponta. Az ötödik leghallgatottabb rádiócsatorna napi átlagban a Juventus Rádió volt (3,4 százalék).

A közönségmérés szerint a déli órákban, 12 és 13 óra között a Kossuth Rádió volt a legkedveltebb, kissé lemaradva követte a Class FM rádiócsatorna, majd a Petőfi Rádió, a negyedik helyre a Music FM került, míg ötödikként a Dankó Rádió szerepel.

A felmérést telefonos adatgyűjtéssel végezték, az előző napi rádióhallgatás megkérdezésével. A vizsgálat készítői összesen 5540 interjú alapján állították össze jelentésüket a Rádiós Médiaszolgáltatók Egyesületének felkérésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik