Belföld

Jön a nagy trafikbukta?

Trafik (trafik)
Trafik (trafik)

Nyolc trafikból hatban kérdés nélkül kiszolgálták az RTL Klub Híradójának 16 éves próbavásárlóját. A Kormányzati Kommunikációs Központ közölte: amennyiben a bemutatottaknak valós alapja van, 48 órán belül visszavonják az érintett trafikok koncesszióját.

A 18 év alatti fiatalok nem vásárolhatnak és nem is tartózkodhatnak a Nemzeti Dohányboltokban – hangsúlyozza a Kormányzati Információs Központ közleményében, reagálva az RTL Klub vasárnapi esti híradójára, melyben egy 16 éves, beépített próbavásárlót több trafikban is gond nélkül kiszolgáltak dohányáruval.

„A felvetett problémát észlelve, Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár felkérte Gyulay Zsoltot, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját, hogy a konkrét eset kapcsán vizsgálja ki, történt-e a nemzeti kiskereskedelmi hálózatban 18 évnél fiatalabbak kiszolgálása. Amennyiben az RTL Klub híradójában bemutatottaknak valós alapja van, akkor a törvény szellemében eljárva, 48 órán belül az érintett kiskereskedelmi egységek koncesszióját vonassa vissza” – írják.

Lázár János emellett azt is kérte Gyulaytól, hogy „haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot az illetékes állami szervekkel, és még július folyamán kezdjék meg az országos szintű ellenőrzéseket a jogszabályok betartása és betartatása érdekében”.

Nemrég a Hír24 is rejtett kamerával tesztelt több nemzeti dohányboltot, és szerkesztőségünk is hasonló eredményre jutott. Kollégánk 14 éves lányát öt trafikból ötbe gond nélkül beengedték, sőt, négyből kettőben sikerült cigarettát vennie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik