Belföld

Ismét lecsapnak a viharok

Vihar (vihar)
Vihar (vihar)

Egy hidegfront miatt erős szél kíséretében visszatérnek a záporok-zivatarok, maximum 28 fok lesz.

Éjszaka hidegfront érkezett Magyarország fölé, emiatt hétfőn északkeleten, keleten erősen felhős lesz az ég. Arrafelé több helyen valószínű eső, zápor, elszórtan zivatar is kialakulhat. Másutt a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt, és csak helyenként számíthatunk csapadékra, egy-egy zivatarra olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

A sokfelé élénk északnyugati szelet időnként erős széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 – 28 fok között, északkeleten 20 fok körül valószínű.

A meteorológiai szolgálat hét keleti és egy nyugati megyére adott ki elsőfokú riasztást. Az ország északkeleti harmadában, illetve kisebb eséllyel délnyugaton kis területen valószínű zivatar kialakulása. Kiemelten a Nógrád-Hajdú, majd délután a Nógrád-Békés megye vonalában kialakuló zivatarokat intenzív csapadék (25-35 mm), viharos szél (55-65 km/h) és jellemzően kisebb méretű jég (2 cm alatti átmérő) kísérheti.

Délután kis valószínűséggel ebben a térségben, illetve a délnyugati határ közelében egy-egy intenzív zivatar sem zárható ki, amelyhez 70 km/h feletti szél és jégeső (2 cm körüli átmérő) társulhat – írják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik