Belföld

Semjén Zsolt tudja, miért támadják Magyarországot

Semjen-Zsolt(1)(210x140)(2).jpg (Semjén Zsolt)
Semjen-Zsolt(1)(210x140)(2).jpg (Semjén Zsolt)

A támadásokat a miniszterelnök-helyettes négy okkal magyarázta.

Semjén Zsolt a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában legfontosabbként az unortodox gazdaságpolitikát, illetve azt említette, hogy a jelenlegi kormány nem az emberekre tette a terheket, hanem a korábbi haszonélvezőkre. A multinacionális vállalatok rádöbbentek, hogy ez megakadályozza extraprofitjukat, és tudják, ha Magyarország ezt meg meri csinálni, akkor a többi ország is követi a példáját – mondta a kereszténydemokrata politikus. A miniszterelnök-helyettes a rezsicsökkentésről azt mondta: közműszolgáltatást nem lehet kitenni a piac spekulációinak, ez összefügg a nemzeti szuverenitással is.
A második ok: az európai balliberálisok nem nézik jó szemmel, hogy az egyik közép-európai országban kétharmados többséget szerzett a polgári közép. Mint mondta: érdemes megnézni a ’68-hoz, s annak anarcho-nihilista szemléletéhez köthető szocialista-liberális-zöld figurákat, az életvitelüket, s rögtön látható, hogy a saját deviáns életvitelükből csinálnak politikai ideológiát. Ez a társulat nem tudja elviselni, hogy a jobbközép szabad választásokon kétharmadot szerzett.
A harmadik ok: a kétharmad keresztény, nemzeti ihletettségű alkotmánya. “A szocialista-liberális-zöld társulat rögeszméje szerint a fejlődés úgy néz ki, hogy a világ elvallástalanodik, a nemzetek eltűnnek, a család megszűnik. Épp ezért számukra felfoghatatlan, hogy egy volt szocialista ország fontosnak tartja a vallást és az egyházakat, az egy férfi-egy nő házasságára épülő családot – fogalmazott a miniszterelnök-helyettes.

A negyedik ok. maga az ellenzék, amely nem átall külföldre rohanni, és onnan támadni Magyarországot, s az itthon elvesztett csatáit a brüsszeli parlamentben próbálja megnyerni. “Ennek is megvan a hagyománya, az egész labanc-világ erre épült”. Semjén Zsolt szerint a Tavares-jelentés szemenszedett hazugságok gyűjteménye, elfogadása pedig annak a jele, hogy Brüsszel maga alá akarja gyűrni a nemzetállamokat, s egyfajta Európai Egyesült Államokat kíván létrehozni.

Ha az Európai Parlament túllép saját illetékességi körén, politikai alapon bizottságokat állít fel, az az egész unió alapjait kérdőjelezi meg. Arra a kérdésre, van-e olyan erős a keresztény közösség hogy megvédje az európai értékrendet a kétes szándékú, nagyon jól szervezett és erős pénzügyi háttérrel rendelkező politikuscsoportoktól, Semjén Zsolt úgy válaszolt: az egyházüldözés végigvonult a történelmen. “Korábban brutálisabbak, ugyanakkor tisztábbak voltak a viszonyok, ma azonban a keresztényüldözésnek nagyon ravasz formája működik. Az egyház és a kereszténység túlélte a római birodalmat, a francia forradalmat, a bolsevizmus, s nem a brüsszeli 68-as társulat fogja megrendíteni” – mondta.

Néhány napja Rui Tavares egy interjúban azt mondta a magyar parlamentben elfogadott, az EP-jelentést elítélő határozatról, hogy a magyar kormánynak nem kell megvédenie az ország szuverenitását, mert azt „senki nem támadja, senki nem kérdőjelezi meg. A határozat másik része azt állítja, hogy a jelentés a magyar energiaárakról szól, és nemzetközi cégek érdekeit védelmezi, noha erről szó sem esik a jelentésben. Ez köszönő viszonyban sem áll a valósággal – közölte a politikus. Tavares meglepőnek nevezi, hogy az Orbán-kormány már előre kétségbe vonja a jelentésben javasolt, úgynevezett koppenhágai bizottság legitimitását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik