Belföld

Dinnye mustra Szegeden

Most még kicsit drága, kicsit vízízű, de a miénk.

Másodosztályú magyar dinnyét árulnak a Mars téren. Nem is lehetne mást, hiszen még nem jött el az ideje. Az árát sem lehet lejjebb srófolni, mint amennyiért az áruházláncoknál kapható.

Kár volt sietni a vásárral

Vicc ez a magyar dinnye vásár – húzza a száját a kereskedő a dinnye vásár egyik sátrában. Hoznám én a jó dinnyét, de a termelők azt mondják minden héten, hogy majd a jövő héten. Nincs még itt a szezonja. Nézze – mutatja a vállalkozó – én is kénytelen vagyok görög görögdinnyét is árulni, hogy legyen választék. Nem a termelő tehet róla, verte az eső, a jég. Sérült a héja, vastag is, belül meg egy kicsit összeesett, bár finom, édes. Döntsön a vevő!

20 forintnyi eltérés az árakban

A héten tanácskoztak a dinnyetermelők és a kereskedők a Vidékfejlesztési Minisztériumban, ahol, azt állítják, hogy az árakról nem tárgyaltak. A termelők önköltsége hozzávetőleg 33-34 forint, az áruházláncokban 129 – 139 forint között árulják a dinnye kilóját. Az utcai árusok is 130 forint körüli áron kínálják. A magyar mindenütt másodosztályú.

Mindennek eljön az ideje

Itt a Mars téri soron senki nem termel, mind kereskedők vagyunk. A mellettem levő sátorban próbálkozott egy telekgerendási ember, de nincs neki erre ideje, meg rutinja, már nem jön – folytatjuk a beszélgetést a dinnyeárussal. A magyar dinnyéből ez a második szedés, de még nincs itt igazán a szezonja. Majd egy-két hét múlva. Aki finom, magyar dinnyét akar enni, jöjjön akkor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik