Belföld

Aggódás a vásárhelyi kutyákért 200 km-ről

Ígértük, hogy folyamatosan bemutatjuk az elaltatásra váró vásárhelyi kutyusokat. Ám arra nem gondoltunk, ennyire napirenden marad a téma, és olvasóink véleményüket is megírják.

Korábbi két cikkünk foglalkozott a vásárhelyi ebrendészeti telepre került kutyákkal, azok kilátásaival és azt gondoltuk azok sorsa megnyugtatóan rendeződni is látszik. Igen ám, de a telepre sajnálatos módon további jószágok kerültek.

Már az első írásunkhoz is rengeteg hozzászólás érkezett, így az állatbarátok egymásnak is adva az információt, kihozták az akkor bemutatott 4 kutyát. Azóta személyesen is jártunk a telepen, és további kutyákat találtunk, valamint levelet is kaptunk:

“Nagy örömmel olvastam az írásukat (http://vasarhely.24.hu/vasarhely/2013/07/02/halalra-itelve/) a kóbor kutyusokkal kapcsolatban, hála ennek a cikknek országosan elterjedt a hír és mindegyik kutya megmenekült. de… nagy bajok vannak itt. Egyik ismerősöm, aki hétfőn volt bent a telepen, mert örökbe akart fogadni egy kutyust elmesélte, hogy akkor, amikor a honlapon 2 kutyáért aggódtunk, akkor 6 kutyát látott. Hogy is van ez? Ma reggel még csak 2 kutya volt fenn, az egyiket kedden a másikat tegnap vitték el. Dél körül kaptam az infót a frissítésről és ezt találtam:

http://varosellatokft.hu/oldalak/befogottallatok-139
Tehát sajnos az egyik kutyát pl. már 2-án befogták, de a mai napig nem hirdették, egy csepp  esélyt nem adtak neki. És nem ő van egyedül, akiről megfeledkeztek.
Kérem segítségüket, üdvözlettel: Major Annamária (200 km-re a helyszíntől)”

A Városellátó honlapján (www.varosellatokft.hu) pénteken délután 5 kutyát találtunk – közülük egynek 15-én, kettőnek 17-én jár le a határideje, de mint megírtuk, ezt a dátumot igyekeznek mindig kitolni amennyire csak lehet. Bízunk benne, ők is megmenekülnek.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik