Belföld

Virágzik a lótusz Szegeden

Bár még csak jó két hét múlva kezdődnek a Füvészkertben a Lótusz Napok, a különleges virágok már teljes pompájukban várják a látogatókat.

Bár az idén július 27-28-án rendezik a Szegedi Füvészkertben a hagyományos Lótusz Napokat, a növények már virágba borultak.

Az eredetileg mocsári virágok a kert tavát szinte teljesen elborítják hatalmas, jellegzetes pajzs alakú leveleikkel és különlegesen szép, rózsaszín virágaikkal.

A szegedi gyűjtemény Közép-Európában egyedülálló, szabadtéri indiai lótusz állománya. A különleges természeti jelenséget indiai táncbemutatókkal, Kövi Szabolcs koncerttel, tibeti hangfürdővel, távol-keleti ízekkel, jógával, keleti harcművészeti bemutatókkal, thai masszázzsal, kézműveskedéssel ünneplik az ezekben a napokban távol-keleti hangulatot idéző Füvészkertben. A Lótusz túrába bekapcsolódva Ázsia növényvilágával is megismerkedhetnek az érdeklődők.

A szervezők azt kérik, hogy az érdeklődők a programokra pléddel, szivaccsal, matraccal felszerelkezve érkezzenek és az árnyas fák alá letelepedve élvezzék a programsorozatot! A vendégeket szívesen látják távol-keleti viseletben!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik