Belföld

Viharos szél borzolja ma a Balatont

Balaton (Balaton)
Balaton (Balaton)

Egész nap másodfokú viharjelzés van érvényben a Balatonon.

Az északi, északnyugati szél többször megerősödik (40-55 km/h), időnként (főként az időszak első felében) viharossá is fokozódik (60-70 km/h). Zivatar környezetében szintén előfordulhatnak viharos (60-75 km/h) lökések. Az esti órákra várhatóan megszűnnek az erős lökések, és élénk lökésekkel kísért északnyugati szél lesz a jellemző- áll az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzésében.

Kezdetben nyugat felől többször erősebben megnövekszik a felhőzet, csak kevés napsütés valószínű, és szórványosan zápor illetve zivatar kialakulására kell számítani. A délutáni órákban jelentősen csökken a felhőzet és több órára kisüt a nap, ekkor már csapadékra nem számítunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 26 fok körül alakul. Késő este 19, 20 fok valószínű.A Balaton Siófoknál 27, a Velencei-tó Agárdnál 26 fokos.

Egész nap másodfokú viharjelzés van érvényben a Balatonon, ami azt jelenti,hogy tilos fürdeni a tóban, ezt a fény percenkéni 90-szeres felvillanása jelzi.

Viharos (60-90 km/h) szél esetén, a csónakok már nem mehetnek a vízre, vitorlások is csak megfelelő óvintézkedések mellett. Erős viharos (90-115 km/h)szélsebesség kialakulásakor már hatalmas hullámok jelentkeznek, a hullámok tetejéről elporzik a víz, a motorcsónakoknak is partra kell térniük-írja az OMSZ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik