Belföld

Ma kezdődik a Balaton Sound

Olyan külföldi sztárok lépnek fel ma Zamárdiban, mint a Wu-Tang Clan, a Crystal Castles, a Justice, a Baskerville vagy Bloody Beetroots, kedvenc magyar zenekaraitok közül pedig sok más kiváló hazai produkció mellett július 11-én láthatjátok az Irie Maffiát, Akkezdet Phiait, valamint a Ganxsta Zolee és a Kartelt.

A Nagyszínpad első koncertjét a kanadai elektro-duó, az Ethan Kath producer és Alice Glass énekesnő alkotta Crystal Castles adja.  A szezon egyik legfontosabb fesztiválturnéját a New York-i Wu-Tang Clan szolgáltatja, ami legnagyobb örömünkre végre Magyarországon is teljes legénységével rohamozza a közönséget.

Fél tíztől Avicii zárja majd a Nagyszínpad programját és táncoltatja meg az elektronika szerelmeseit. A svéd titán alig négy éve mutatta meg magát először a világnak, és rögtön kapkodott is utána a szakma, sorban kapta a felkéréseket a világ legnagyobb fesztiváljainak szervezőitől.

Az Arénában Metha kezdi pakolni a lemezeket kilenc órától. Budapest-break fejedelme – ahogy a neves Mixmag magazin nevezte őt – éppen tíz éve pörgeti a korongokat, mely minőségében két éve a második helyet szerezte meg az ibizai Dj Bootcamp versenyen. Utána a Stereo Killaz, azaz Jónás Gábor folytatja a nagyérdemű szórakoztatását, aki Metha-hoz hasonlóan szintén 2003-ban kezdte el működését, és azóta a legsikeresebb hazai bassline-lovagok sorába emelkedett.

Fél órával éjfél előtt Sikztah lép majd a pult mögé, aki 1991 óta építi renoméját. Anno még igazi ósulis hip-hop DJ-ként kezdte Győrben, a mikrofon sem állt távol tőle, idővel aztán egyre jobban elmélyedt az elektronika világában.

01:00-tól ugyanitt az este egyik legjobban várt műsora kezdődik a francia Justice DJ-szettjével. Az Ed Banger kiadó lovagjai a Daft Punk mellett a második, igazán nagy és aktuális francia elektro-produkció, amit mi sem bizonyít jobban, mint az olyan dalok sora, mint a D.A.N.C.E. vagy a Phantom. Utánuk egy másik francia, Brodinski folytatja a bulit éjjel háromtól.

Hajnali 5 órától Andro zárja majd az Aréna első napját és vezeti át a töretlenül bulizókat a következő nap eseményeibe-írja a fesztivál hivatalos honlapja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik