Belföld

Kevesebb baleset történt Csongrád megye útjain

Baleseti-helyszinelo(2)(960x640).jpg (baleset, helyszínelés)
Baleseti-helyszinelo(2)(960x640).jpg (baleset, helyszínelés)

263 személyi sérüléssel járó közúti baleset történt Csongrád megyében, az év első félévében. Ez csökkenést jelent a tavalyi év ezen időszakához képest, ugyanakkor a halálos szerencsétlenségek száma a januártól júniusig terjedő időszakban nőtt.

Csökkent a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma Csongrád megyében. Az idei év első félévében 263 eset történt, 9-el kevesebb, mint a tavalyi év ezen időszakában. A szomszédos megyékben mindenhol nagyobb számban fordulnak elő balesetek. Ilyen szempontból a Bács-Kiskun megyei közlekedés a legveszélyesebb. Bár az adatok csökkenést mutatnak, így is közel másfélszer annyi közúti szerencsétlenség történik ott, mint a Csongrád megyei utakon.

Nálunk a balesetek több mint fele könnyebb sérüléssel végződött. Súlyos személyi sérüléssel járó baleset 106, halálos szerencsétlenség 14 volt megyében. Januártól júniusig azonban többen haltak meg az utakon, mint tavaly ilyenkor. Súlyosan 116, könnyebben 208 ember sérült meg. A szomszédos Bács-Kiskun megyében 23 ember vesztette életét. Az ország megyéi közül itt a legtöbben. Békés megyében 11, Jász-Nagykun-Szolnok megyében 13 baleset végződött tragédiával.

Az ismerté vált megyei balesetek többsége az elsőbbségi jog figyelmen kívül hagyása miatt történt. A gyorshajtás 57, az ittas jármű használat 24 esetben vezetett személyi sérüléshez. A közúti balesetek túlnyomó részét személygépkocsi vezetők okozták, bár a közúti forgalmon belüli aránya ennek a közlekedői csoportnak a legmagasabb. A kerékpárosok okozta balesetek száma továbbra is magas. Az autóvezetőkön kívül 10 százalék feletti baleseti részesedése kizárólag a bicikliseknek volt. A 263 Csongrád megyei balesetből 48-at kerékpárosok okoztak. Őket a tehergépkocsi vezetők, majd a gyalogosok követik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik