Belföld

Helycserék a katolikus egyházmegyében: kilép az újszegedi plébános?

Távozik az újszegedi plébániáról Balogh József, eddig meg nem erősített információk szerint ki is lép az egyházból a lelkész - értesült a Szeged24. Kiss- Rigó László püspök annyit közölt, hogy az éves szokásos újkinevezések zajlanak, az egyeztetések folyamatban vannak.

Távozik posztjáról az újszegedi plébános, helyére – szerkesztőségünk információi szerint – Thorday Attila kerül, aki eddig a szentmihályi plébánián szolgálta a hívőket. A Papnevelde második embere Sutka István lesz, akinek posztját a csongrádi plébános tölti be a jövőben.

Megkeresésünkre a püspök elmondta, nyáron rendszeresen döntenek személyi kérdésekről, így történik az idén is. A konkrét személyi döntésekről még nem kívánt nyilatkozni a Szeged – Csanádi egyházmegye vezetője.

Balogh József kilépését sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták, csupán annyit közöltek, hogy az új kinevezések augusztus 5 –től hatályosak, így addig az időpontig mindenki a helyén marad. Balogh Józsefet is szerettük volna megkérdezni, nem sikerült elérnünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik