Belföld

Éjjel is vehetünk alkoholt a trafikokban

nemzeti-dohanybolt(2)(1)(960x640).jpg (nemzeti dohánybolt, )
nemzeti-dohanybolt(2)(1)(960x640).jpg (nemzeti dohánybolt, )

Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla a trafikokban éjjel is lehet venni alkoholt, még azokban a kerületekben is, ahol önkormányzati rendelet tiltja.

Az ügy kapcsán az óbudai önkormányzat jelezte a Blikknek, hogy állásfoglalást kért a fővárosi kormányhivataltól. Bús Balázs, a kerület polgármestere szerdán módosító indítványt nyújtott be a trafiktörvényhez a parlamentben. A képviselő szerint nem eldönthető, hogy az önkormányzat tiltó rendelete a nemzeti dohányboltokra is vonatkozik-e, ezért egyértelműsítené ezt. Indoklása alapján ugyanis a jelenlegi helyzet a piaci verseny egyenlőtlenségét, valamint súlyos konfliktusokat okozhat a trafikosok, kereskedők és a lakosság között.

A lap munkatársa probléma nélkül vásárolhatott például sört a VII. kerület egyik dohányboltjában este 10 után is. Ha kíváncsi, hogyan értékelik mindezt az érintett önkormányzatok, illetve a tiltást betartó éjjel-nappalisok, és hogy kinek köszönhetik kiváltságos helyzetüket a trafikosok, ide kattintva bővebben olvashatnak az ügyről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik