Belföld

Egykori titkosszolga áll a Sólyom mögött?

kerecsensólyom (kerecsensólyom, )
kerecsensólyom (kerecsensólyom, )

Hárman röptetnék az új magyar légitársaságot, köztük Apró Piroska ismerőse – állítja az átlátszó.hu.

Megnézte a Sólyom néven tervezett új magyar légitársaság hátterét az átlátszó.hu, és csupán egy félmilliós tőkéjű holdingot és az NKH volt légügyi igazgatóját találta, akinek 2010-ben az izraeli gépek berepülése miatt kellett távoznia.

Az oknyomozó portál szerint a Sólyom Holding tulajdonosai Hurtyák Róbert András, Lucsik János és Vágó József, aki egyúttal a Sólyom Hungarian Airwayes ügyvezetője is.

Hurtyák Róbert a muszlim országoknak halal vágású magyar bárányhúst kínáló Times Square Holding Kft. ügyvezető-tulajdonosa. Lucsik János hivatalos közbeszerzési tanácsadó, és a híres örmény Ararat brandy kizárólagos magyarországi forgalmazója. Ő a Sólyom Holding és valamennyi Sólyom Air ügyvezetője.

Vágó József 1990 után a Nemzetbiztonsági Hivatal tisztjeként a Ferihegyi Nemzetközi Repülőtér védelmét látta el, majd 2007-ben kinevezték a Nemzeti Közlekedési Hatóság légügyi igazgatójává. Ebből a pozícióból az izraeli gépek berepülése miatt Hónig Péter közlekedési miniszter 2010 tavaszán felfüggesztette.

Az átlátszó.hu emlékeztet a Magyar Hírlap 2010-es cikkére, melyben Vágó NBH-s múltjáról írnak, és arról, hogy ő „Gyurcsány Ferenc bukott kormányfő anyósához, Apró Piroskához közel álló” ember.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik