Belföld

Minden eddiginél nagyobb tüntetést ígér a Jobbik

Jobbik (Jobbik)
Jobbik (Jobbik)

Szeptemberben „minden eddiginél nagyobb” tömegtüntetést szervez a Jobbik civilszervezetekkel közösen a devizakárosultak érdekében.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke hangsúlyozta: pártja folytatja a jogi, a politikai és az utcai nyomásgyakorlást a devizakárosultak helyzetének megoldása érdekében. Ugyanakkor a devizahitelesek keddi kerekasztalának résztvevői úgy tájékoztatták: a türelem a politikai és a jogi úttal kapcsolatban egyre inkább fogy, és egyre nagyobb az igény az utcai megmozdulásokra. Hangsúlyozta: az őszi tömegtüntetéssel azt akarják megmutatni, hogy a károsultak „nem segélyt vagy segítséget kérnek, hanem az igazságot követelik”.

Fotó: Neményi Márton

A kerekasztal résztvevői kedden elkészítettek egy intézkedéscsomagot, ez tartalmazza a végrehajtási moratóriumot, amely mentesítené a devizahiteleseket az indokolatlan költségek alól, két százalékban maximálná a végrehajtói jutalékot, mert „ebben a rendszerben nincs helye a profitérdeknek”, valamint megtiltaná a dolgozó nagycsaládosok kilakoltatását – ismertette Z. Kárpát Dániel, a párt szakpolitikusa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik