Belföld

Játékos formában a balesetek megelőzésről

Általános iskolásoknak szervezett közlekedésbiztonsági tábort a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága.

Az évek folyamán a közlekedésbiztonsági versenyeken kiemelkedő helyezést elért felső tagozatos gyerekek közül jutalmazott 21 diákot a péntekig tartó táborral a bizottság – tájékoztatta a Szeged24 -et a testület vezetője.

Vad Róbert őrnagy elmondta: a táborral az volt a rendőrök célja, hogy a gyerekek nyelvén szólva, játékos formában tanítsák meg őket a közlekedési szabályokra és arra, hogy esetleges veszélyhelyzetekben jól döntsenek. A Csongrád megyei diákok mellett a táborba Temes megyéből is meghívtak három gyereket és egy rendőr kollégát.

A keddi napon a kecskeméti repülőbázisra kirándulnak a táborozók, hogy bepillantást nyerjenek a katonai repülőtér életébe.

A gyerekeket a közlekedési programok mellett számos más eseménnyel is beavatják kicsit a rendőri munka életébe. A bizottság vezetője elmesélte, hogy a szakmai napokon többek közt kutyás oktatást, tűzoltó, határőr, bűnügyi technikai és kommandós bemutatót tartanak a gyerekeknek.

A tábor persze nem csupán a szakmaiságból áll. Számos pihenő, szórakoztató programot is szervezett a diákoknak a bizottság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik