Belföld

Hetvenezerért rendelt kecskéket a neten, de átverték

A fenyőfői férfi hetvenezer forintot utalt át előlegként és útiköltségként az Interneten eladásra ajánlott kecskékért. Az eladó az állatokkal a mai napig nem érkezett meg.

A fenyőfői férfi figyelmét egy eladó szánentáli kecske hirdetése keltette fel az interneten június elején. A vásárló a megadott telefonszámon érdeklődött, az eladóval megegyeztek a jószág vételárában. A vevő tízezer forint előleget utalt át a kialkudott állatra, ezt követően az eladója jobbnál jobb ajánlatokat tett a férfinek több jószág megvásárlására, s felajánlotta, hogy azokat utánfutón el is viszi hozzá.

A férfi végül nyolc kecskét vásárolt, s hetvenezer forintot utalt át két különböző bankszámlaszámra.

Az állatok leszállítását június végéig vállalta az eladó, de az áru a mai napig nem érkezett meg. A férfi feljelentése alapján a Pannonhalmi Rendőrőrs nyomozást rendelt el csalás vétségének gyanúja miatt.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az interneten történt vásárlások alkalmával mindig körültekintően járjanak el! Lehetőség szerint a vásárolt áru ellenértékét személyesen, átvétel során egyenlítsék ki! Éljenek gyanúval és álljanak el a vásárlási szándékuktól, ha az eladó ragaszkodik a vételár előre történő utalásához!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik