Belföld

Riasztás zivatarokkal

időjárás (időjárás, )
időjárás (időjárás, )

Igazi nyári idő lesz 30 fokos hőmérséklettel, de záporok reggel még több helyen, délután inkább délen lesznek.

Hétfőn a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből legnagyobb valószínűséggel délen-délkeleten számíthatunk elszórtan záporra, zivatarra – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az északi, északkeleti szél megélénkül, északkeleten meg is erősödik, emellett a zivatarok környezetében is előfordulhat erős vagy viharos széllökés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 fok körül várható, késő este 20 – 25 fok valószínű.


Fotó: MTI/EPA/Andy Rain

A meteorológiai szolgálat Békés és Csongrád megyére adott ki sárga, azaz elsőfokú riasztást heves zivatarok miatt, amelyek károkat okozó széllel, jégesővel járhatnak együtt.

Az Időkép.hu szerint reggel még nyugaton is számítani lehet egy-egy záporra, gyenge zivatarra. Kedden marad a napos, nyári idő, ekkor már délkeleten is csak csekély valószínűséggel alakulhat ki futó zápor, másutt csak kisebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. Délutánra kevéssel 30 fok fölé melegszik a levegő. Szerdán változóan felhős lesz az ég, de még mindig a napsütésé lesz a főszerep. A Csúcshőmérséklet 27 és 32 Celsius-fok között várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik