Belföld

Szükség van egy Ellenségre

Orbán Viktor (orbán viktor, )
Orbán Viktor (orbán viktor, )

A kiterjedt szakértői segítséggel készített szöveg főként a magyar demokrácia mostani szerkezetében és mechanizmusában talált hibákat, és ajánlásokat tett ezek kijavítására – véli a Méd levelekben Széky János az ÉS-ben.

„Semmi meglepetés nem volt az Európai Parlament újabb Magyarország-vitáján. Orbán az otthoniaknak játszott, mert a további hatalomnövelés igazolásához szükség van egy Ellenségre, amitől meg kell védeni a Hazát.” A mi kormányunk tehát értetlenséget tettetve csúsztatásokkal élt.

Az egyik, hogy az alkotmányos, liberális demokrácia leépítését a magyar nép követeli, a másik, hogy a bírálatok mögött balos-liberális, kommunista-nagytőkés összeesküvés rejlik (része az Európai Néppárt nem parírozó részére is, különös tekintettel a Bilderberg-csoport éves gyűlésén részt vevő Viviane Redingre és José Manuel Barrosóra). „A harmadik kifinomultabb technika… hol van például a Szerződésben így leírva az, hogy egy tagállamban szabad és tisztességes választásokat kell tartani? Hát miféle durva beavatkozás ez?”


Fotó: Neményi Márton

Hát csakugyan! „Orbán tehát kifejtette Strasbourgban, hogy gazdasági sikereink és a hagyományos értékekhez való ragaszkodásunk miatt bántják – nem a magyar kormányt, hanem a magyar nemzetet.” Hogy igazából miről volt szó?

„A magyar közszolgálati média persze elhallgatta, hogy maga Barroso is a kevés értő kivétel közé tartozott. Ő ugyanis bevezetésül arról beszélt, hogy „fejlettebb eszköztárra van szükség az európai értékek jogi és demokratikus szövetét fenyegető veszélyek” elhárítására, ez pedig azt jelenti, hogy helyesli Tavaresnek a „koppenhágai bizottság” létrehozására vonatkozó ötletét.”

 

(A teljes cikk az ÉS-ben olvasható!)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik