Belföld

Szivárvány robban Győrben: kezdődik a Győrkőcfesztivál!

Pénteken kezdetét veszi a kavalkád és hatodik alkalommal is birtokba veszik a gyerekek Győr városát. Megnéztük az előkészületeket!

Péntek kora reggel felvette a Győr24 a nyúlcipőt, hogy körbenézzen az ébredező belvárosban, mely július 5-én a szokottnál is üdítőbben engedte be a Nap átható sugarait. Különlegesnek ígérkezik ugyanis az előttünk álló hétvége, köszönhetően a Vaskakas Bábszínház maroknyi csapatának, akik hosszú hónapok óta azon fáradoznak, hogy tökéletes mulatságot szervezzenek a piciknek. Egy hadseregnyi ifjúságot szórakoztatni nem kis feladat, de a kakasoknak ezidáig mindig sikerült, és ez a hatodik esztendőben sem lesz másként, erre garancia a kreatív csapat lelkesedése és szakmai alázata. Fizikailag és lelkileg is sokat követel a Hetedhét országra szóló parádé a bábszínészektől és technikai munkatársaktól, de ahogy Kocsis Rozi igazgató fogalmazott: „a szivárvány már felrobbant és szépen beteríti az egész várost, így nincs visszaút, kezdődik a fesztivál!” Mégpedig nem is akárhogyan, koncertekkel és a kulcsátadási ceremóniával.

Nagyon nehéz most nekünk, és ezt nem panaszképpen mondom, de az önkéntes segítőinkkel együttvéve is kevesen vagyunk. Nemrégiben azt kérdezték tőlem, hogy a bábszínházunk milyen előadással készül, és én erre azt feleltem, hogy semmivel! Hiszen a Jászai- és Blattner-díjas művészeink konkrétan házmesteri funkciót látnak el a következő napokban, vagyis cipekednek, dekorálnak, padokat hordanak, szerveznek, navigálnak. De ez annyira csodás, mert a Radó-sziget, a Bécsi kapu tér, a Széchenyi-tér egyébként is varázslatos, de ezen a hétvégén még színesebb lesz a belváros, a sok-sok játékkal, az ezernyi mosolygós arccal…egyszóval ez mindenért kárpótolja a társulatot” – hangsúlyozta az igazgató.

Pénteken este a Makám Zenekar és a 100 Folk Celsius koncertjével kitárja kapuit a mesés birodalom, ahova minden aprótalpú beléphet, egy mosolygós fényképért cserébe! A visszaszámlálás elindult, már csak néhány óra és startol a Győrkőcfesztivál!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik