Belföld

Online randi vállalkozóknak

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 07. 05. 06:00

Tutira összeillő párok találhatnak egymásra a Kereskedelmi és Iparkamara közvetítésével. Az innoportfolio.hu oldalon csak a paramétereket kell feltölteni, s megtalálhatja a zsák a foltját: az ötlet házasodhat a megvalósítóval.

 

 

Négy kamara, négy egyetem közreműködésével készül az oldal: Győr, Debrecen, Pécs és Szeged iparkamarái vállalták, hogy megszervezik a „párkeresést”. Szilágyi Katalin, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara innovációs munkatársa szerint ötlet van bőven, sokszor az akadályozza a legjobb ideák megvalósulását, hogy az ötlet gazdájának nincs „tehetsége” a végrehajtáshoz.
Az oldalon be kell regisztrálni, majd feltölteni a megfelelő profilt. A vállalkozó szellemű érdeklődők felsorolják saját kínálatukat, s azt is, hogy mit szeretnének megvalósítani. Az oldalon anonimitást élveznek a jelentkezők, majd a kamarai ellenőrzés után válnak az oldalon mindenki számára láthatóvá. Azért volt szükséges beiktatni az ellenőrző pontot – magyarázta Szilágyi Katalin – nehogy csalókkal kerüljenek össze az oldalon partnert keresők. Az innoportfolio.hu tavasszal indult, már 50 jelentkező akadt, amelyek ellenőrzését július közepéig befejezik, így akkora lesznek hozzáférhetőek a weboldalon.

Sok, szegény feltaláló

Az oldal lehetőségeit a CSMKIK munkatársa azon a feltalálók számára szervezett találkozón mutatták be, amelyet minden hónap utolsó csütörtökén megtartanak a székházban. Huszár András rendszeresen jelen van a találkozókon, találmányainak eddig még nem sikerült kivitelezőt szerezni, pedig a mezőgazdasági termékek egy részének hozamát jelentősen lehetne ezekkel növelni. Díjat már kapott találmányaira, de megvalósító egy sem jelentkezett.  Talán az oldal beüzemelése segít a díjazott ötletek kivitelezőjét megtalálni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Beregszász, 2015. március 19.  
Vásárló fizet az egyik élelmiszer áruházban a kárpátaljai Beregszászon, a Bohdana Hmelnickoho utcában 2015. március 18-án. Ukrajnában a nemzeti valuta leértékelődése miatt leginkább az alapvető élelmiszerek drágultak, a hrivnya értékének ingadozása miatt egy napon belül is változnak az árak.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.