Belföld

Hétvégén is meleg lesz, záporokkal megspékelve

A meleg a hét utolsó napjaira is jellemző lesz, de megnő a záporok, zivatarok kialakulásának valószínűsége.

A kánikulai meleg napok után június végén felfrissülhettünk, mivel tartósan hűvösebbre fordult időjárásunk. Július elején változott a helyzet, melegebb, szárazabb levegő érkezett fölénk, és a mostani hét közepére a sok napsütésnek is köszönhetően már 26-31 fok közé melegedett föl a levegő.

Hasonlóra lehet számítani a hét végén is, mivel a magasban nem változnak lényegesen a hőmérsékleti viszonyok. A hétvégén több alkalommal is magasra tornyosuló gomolyfelhők takarják majd el a napot, és ilyenkor több helyen alakulhat ki zápor, zivatar, lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék is lehullhat. Az északi, északkeleti szelet néhol erős lökések kísérhetik, viharos szél csak zivatarok környezetében lehet. A hőmérsékleti maximum általában 26-31 fok között várható, a magasabb értékekre a keleti és a középső országrészben számíthatunk. Az időjárás jellege még a következő hét elején sem változik lényegesen-olvashato az Országos Meteorológiai Szolgálat közleményében.

A Balaton Siófoknál 24, a Velencei-tó Agárdnál 26 fokos.

Pénteken a gyakran élénk északi, északkeleti szelet időnként erős, de elsősorban a Balaton nyugati medencéjében, átmenetileg viharos közeli széllökések is kísérhetik. A napos időt időnként megnövekvő fátyol- és gomolyfelhők zavarják meg. Délután már zápor, vagy zivatar egyaránt kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 29 fok körül valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik