Belföld

Bámulatos – amerikai képviselő Orbánról

orban-viktor(960x640)(1).jpg (orbán viktor)
orban-viktor(960x640)(1).jpg (orbán viktor)

A magyarországi változásokat és Orbán Viktor miniszterelnök munkáját méltatta az Egyesült Államok kongresszusi képviselője Budapesten.

Christopher Smith republikánus képviselő, az amerikai Helsinki Bizottság társelnöke – aki kongresszusi küldöttség tagjaként látogatott Magyarországra – bámulatosnak nevezte a magyarországi alkotmányreformot és az új törvények sorát.

„Harminchárom éve foglalkozom emberi jogi ügyekkel a kongresszusban, és nagyon nagy hatással volt rám” mindaz a változás, amely Magyarországon végbement – mondta a politikus, miután tárgyalt Orbán Viktorral. A magyar miniszterelnök „rendkívüli, hatékony, szilárd erkölcsi alapon álló politikus, aki szenvedélyesen munkálkodik azon, hogy előrevigye Magyarországot” – mondta.

Az Egyesült Államokban okkal tekintik sokan olyan európai vezetőnek, akinek a pályája felfelé ível – tette hozzá. Nyilvánvaló, hogy minden alkotmányos újítás, sőt egyszerű törvénymódosítás is apróbb változtatásokra szorul. Hozzátette, Orbán Viktor a hagyományos értékeket védi, és vannak az Európai Parlamentben és az Európa Tanácsban olyanok, akik nem értenek egyet ezzel, de – mint mondta – ilyen a demokrácia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik