Belföld

Viharok ronthatják el a pihenésünket

Vihar (vihar)
Vihar (vihar)

Marad a nyári meleg a hétvégén is, azonban péntektől egyre nagyobb eséllyel alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Pénteken a többórás napsütés mellett időnként már erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan záporok, zivatarok alakulnak ki. Egy-egy intenzívebb zivatart felhőszakadás is kísérhet. Az északkeleti, északi szél megélénkül, pénteken nyugaton időnként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12, 18 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 26, 31 fok között.

Szombaton a napsütés mellett többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és több helyen – legkisebb eséllyel keleten – záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Nyugaton és zivatarok idején megerősödhet a szél, marad a nyári meleg. A várható kedvezőtlen időjárási körülmények miatt nem rendezik meg az erre a napra tervezett 31. Balaton-átúszást, egy héttel későbbre halasztják.

Vasárnap is erőteljesebb nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, szórványosan továbbra is kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az északi, északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

A jövő hét első napjaiban ismét szárazabb levegő érkezik fölénk, így újra túlnyomórészt napsütéses időre számíthatunk. Enyhe éjszakákra, 30 fok körüli hőmérsékletű délutánokra készülhetünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik