Belföld

Könnyebb lesz a parkolás a kórház mellett

Megnyitották az eddig lezárt parkolót is a betegek előtt.

Megállapodást kötött Székesfehérvár Önkormányzata a Fejér Megyei Szent György Oktató Kórházzal, mely alapján a kórház június elsejével megnyitotta a tulajdonában levő Hunyadi utcai parkolót a kórházba érkezők előtt. Mint Dr. Csernavölgyi István főigazgató fogalmazott: egy betegbarát, lakosságközeli kórházat szeretnének, amelynek része a mostani döntés is, hogy ezentúl bárki használhatja a korábban sorompóval lezárt közel 90 parkolóhelyet. A létrejött megállapodás értelmében a város ingyenesen biztosított szolgalmi jogot a tulajdonában lévő ingatlanokra, amelyek alatt a kórház 10 kV-os földkábelt vezetett el az új diagnosztikai és terápiás tömb kiépítése során. A Szent György Egyetemi Oktató Kórház ennek fejében azt vállalta, hogy megnyitja eddig elzárt parkolórészt, dolgozóiknak pedig a kórházon belül alakítanak ki parkolóhelyeket az uniós projekt keretében. Az Önkormányzattal kialakított jó együttműködés keretében további parkolóhely-bővítéseket is tervez a kórház.

A fehérváriak nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönetet mondott a parkoló átadásáért. Mint elhangzott: nagy horderejű a kérdés, hiszen láthatóan teljesen tele volt csütörtökön délelőtt is a parkoló. A polgármester szerint a 90 hely enyhíti a gondokat, de nem old meg minden problémát. A következő lépés a most fizető parkolóként működő rész megnyitása lehet, amely – nem a város és nem a kórház hibájából – jelenleg magántulajdonban van. Az Önkormányzat tárgyalásokat szeretne kezdeményezni ennek átvételéről, ám addig is fontos az ingyenes parkolók számának növelése – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András .

Dr. Dienesné Fluck Györgyi, a terület önkormányzati képviselője a környék lakói nevében fejezte ki örömét a parkolórészért, amelyet végre használhatnak a kórházba és a rendelőintézetbe érkezők. Mint a 14. számú választókörzet képviselője elmondta, a Hunyadi utcában és az arról nyíló kis utcákban már elviselhetetlen állapotok alakultak ki, hiszen mindenfelé – gyakran szabálytalanul és a tömegközlekedést is akadályozva – autók parkoltak. Ezt a helyzetet javíthatják a most megnyitott részben található parkolóhelyek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik