Belföld

Könnyebb lesz a parkolás a kórház mellett

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2013. 07. 04. 12:46

Megnyitották az eddig lezárt parkolót is a betegek előtt.

Megállapodást kötött Székesfehérvár Önkormányzata a Fejér Megyei Szent György Oktató Kórházzal, mely alapján a kórház június elsejével megnyitotta a tulajdonában levő Hunyadi utcai parkolót a kórházba érkezők előtt. Mint Dr. Csernavölgyi István főigazgató fogalmazott: egy betegbarát, lakosságközeli kórházat szeretnének, amelynek része a mostani döntés is, hogy ezentúl bárki használhatja a korábban sorompóval lezárt közel 90 parkolóhelyet. A létrejött megállapodás értelmében a város ingyenesen biztosított szolgalmi jogot a tulajdonában lévő ingatlanokra, amelyek alatt a kórház 10 kV-os földkábelt vezetett el az új diagnosztikai és terápiás tömb kiépítése során. A Szent György Egyetemi Oktató Kórház ennek fejében azt vállalta, hogy megnyitja eddig elzárt parkolórészt, dolgozóiknak pedig a kórházon belül alakítanak ki parkolóhelyeket az uniós projekt keretében. Az Önkormányzattal kialakított jó együttműködés keretében további parkolóhely-bővítéseket is tervez a kórház.

A fehérváriak nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönetet mondott a parkoló átadásáért. Mint elhangzott: nagy horderejű a kérdés, hiszen láthatóan teljesen tele volt csütörtökön délelőtt is a parkoló. A polgármester szerint a 90 hely enyhíti a gondokat, de nem old meg minden problémát. A következő lépés a most fizető parkolóként működő rész megnyitása lehet, amely – nem a város és nem a kórház hibájából – jelenleg magántulajdonban van. Az Önkormányzat tárgyalásokat szeretne kezdeményezni ennek átvételéről, ám addig is fontos az ingyenes parkolók számának növelése – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András .

Dr. Dienesné Fluck Györgyi, a terület önkormányzati képviselője a környék lakói nevében fejezte ki örömét a parkolórészért, amelyet végre használhatnak a kórházba és a rendelőintézetbe érkezők. Mint a 14. számú választókörzet képviselője elmondta, a Hunyadi utcában és az arról nyíló kis utcákban már elviselhetetlen állapotok alakultak ki, hiszen mindenfelé – gyakran szabálytalanul és a tömegközlekedést is akadályozva – autók parkoltak. Ezt a helyzetet javíthatják a most megnyitott részben található parkolóhelyek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Hooded computer hacker working on desktop PC computer. P2P and piracy, computer virus and trojans, phishing, malware and ransomware concept with glitch effect.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.