Belföld

Józan szórakozásra ösztönöznek a rendőrök

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 07. 04. 17:00

Egy kecskeméti szórakozóhelyenm házhoz mentekPIA–NO elnevezésű prevenciós programjukkal a rendőrök, akik több mint 500 fiatalt ösztönöztek a józan szórakozásra

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, és a Megelőzési és Áldozatvédelmi Alosztálya az egyik helyi szórakozóhellyel, illetve autós iskolával közösen rendkívüli baleset- és bűnmegelőzési akciót szervezett június 28-án 22 órától másnap hajnalig. A cél az volt, hogy a rendőrség a szórakozó fiatalok figyelmét felhívja az alkoholfogyasztás káros következményeire, különösen az ittas vezetés veszélyeire.
Mivel a kapitányság évek óta működő PIA–NO elnevezésű prevenciós programját most rendhagyó módon a diszkóban tartotta, így a megelőzéssel foglalkozó szakemberek a szokásosnál sokkal közvetlenebb módon szólíthatták meg a veszélyeztetett korosztályt.
Az éjszaka folyamán alkoholteszteres ellenőrzéssel győződtek meg a rendőrök arról, hogy a diszkóba személygépkocsival érkező sofőrök ittasan közlekedtek-e. Amennyiben a fiatal autóvezető nem fogyasztott alkoholt, úgy egy PIA–NO feliratú, sorszámozott karszalagot kapott, melyet egész éjjel viselnie kellett. Cserébe a szórakozó hely biztosított részükre (alkoholmentes) italt, illetve ajándéksorsoláson is részt vettek. Távozásuk előtt ismételten szondát fújtak, mely minden esetben – éppen úgy, mint érkezésükkor – negatív értéket jelzett. A józan vezetőknek példamutató önfegyelmükért a hely tulajdonosa ingyen belépőt ajándékozott.

Az akcióban nem csak a sofőröknek nyílt lehetőségük arra, hogy teszteljék magukat, illetve kérdezzenek a rendőröktől. A több mint 500 résztvevő közül bárki, következmények nélkül, az egyenruhásokkal személyes beszélgetésben elemezhette az alkoholteszter által mutatott mérési eredményt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.