Belföld

Elbocsátások a vásárhelyi A.S.A. -nál!

Miközben július 1-el, az újabb rezsicsökkentéssel csökkent a hulladékszállítás ára is, a várost járva kaptuk az információt, felmondta Földeákkal kötött szerződését az A.S.A. Köztisztasági kft, valamint július elsejével több alkalmazottjának is felmondott. Utánajártunk.

Megkerestük levélben az A.S.A Köztisztasági Kft vásárhelyi vezetőjét Versegi Attilát, majd a cégcsoport gyáli központjából Rossi Tünde a következő választ juttatta el szerkesztőségünkbe:

“Az .A.S.A. Köztisztasági Kft. 2013. június 30-dikai hatállyal valóban több településen is felmondta a lakossági hulladékszállítási szerződést, mert a jelenlegi szabályozási környezetben nem tudja gazdaságosan végezni a szolgáltatást. Ennek következtében a vállalatnál kevesebb munkaerőre lesz szükség, és sajnos a cég ezért elbocsátásokra is kényszerült.”

Az A.S.A Hódmezővásárhelyen kívül július 1-ig Békéssámsonon, Nagyéren, Csanyteleken, Földeákon, Mindszenten és Makón is végezte a szemétszállítást – ezenkívül további félszáz településen szolgáltatnak, azonban teljes listát nem találtunk. Az említett településekkel – Vásárhelyt kivéve – bontott szerződést az A.S.A.

Két kérdés azonban még továbbra is nyitott. A most munkájuktól megfosztott emberek, hol találnak (találnak-e) másik állást, illetve azokon a településeken, ahol a szerződés felmondásra került, ki végzi a szemétszállítást, illetve mennyiért?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik