Belföld

“Aki nem érti, mi baj a melegekkel, azzal nem tudok mit kezdeni”

A melegfront (értik....!) káros hatásairól értekezett a Jobbik képviselője, aki elmesélte, miért nem demonstrál a Jobbik a Pride ellen. Eláruljuk: nem azért, mert ők is nyitottak.

Őszintén, van a kedves olvasók közt olyan, akinek gyanús, hogy a Jobbik nem mer fellépni a melegfelvonulás ellen? Ne adj’ Isten hallgatólagos áldását adja szombati, „fogalmazzunk úgy, hogy deiváns” rendezvényre? A fenti szavak Mirkóczki Ádáméi, aki úgy érzi, hogy van ilyen kedves olvasó, ideje tehát egyszer és mindenkorra tisztába tennie, mit gondol a párt a buliról és a homo- és ki tudja, milyen szexualitásról általában. Sajtótájékoztatót tartott tehát A melegfront káros hatásai címmel. Már Kósa Lajosnak is nehéz volt elhinni, hogy az ócska szóvicc véletlen volt, Mirkóczki képviselőről pedig ezek után végképp nem gondoltuk, hogy a tartós huszonkilenc fok egészségügyi és agrárpiaci hatásairól értekezik majd. Igazunk lett.

Újdonság ugyan nem hangzott el, de a honatya mindenkit alaposan helyre tett, érdemes tehát áttekinteni és rendszerbe foglalni az elhangzottakat. Először is: természetesen szó sincs arról, hogy jóváhagynák a dolgot, viszont szomorúnak tartják, hogy több hírportál és multinacionális (értik…!) vállalat „szinte egymással versengve” kiáll a Pride mellett. A Jobbik kíváncsi, vajon az említett cégek miért nem mentek el legalább egy nagycsaládosok és gyerekek jogaiért szervezett rendezvényre, például, amilyeneket a párt is szervez. „Lehet, hogy most nem itt tartana ez az ország.”


Mirkóczki Ádám
Fotók: Neményi Márton

Nem ártana, ha megtalálnák a helyüket a nagykövetségek is, amelyek propagálhatnák inkább hazájukban „az abnormális magatartási formákat”. Sajnálatos továbbá, hogy a történelmi és egyéb egyházak, akik csip-csup ügyekben előszeretettel megszólalnak és közleményeket küldözgetnek, most „fülüket-farkukat behúzva hallgatnak”. „Sokaknak, nem tudni, miért, de mintha érdeke lenne a deviancia terjesztése, egy beteg gondolkodás legitimációja. Reméljük, mindenki magába száll.”

Videók a témában:

Megkédeztük, milyen konkrét negatív hatásai vannak a magyar társadalomra a Pide-nak, illetve „a deviancia terjesztésének” úgy általában, de konkrét választ nem kaptunk. „Sorolhatnám az érveket egy napig szociológusként, ahogy sorolhatná egy pszichológus is, ha megkérdezzük. Nézze, aki nem tud különbséget tenni egy egészséges és egy deviáns családmodell között, azzal nem tudok mit kezdeni.” (Emlékeztetőül: a Jobbik nem először szakért az ügyben, nemrég például szabályosan izzott az eleve forró levegő Novák Előd körül, miközben a szemünk láttára bogozta ki a kultúrpolitikát távvezérlő melegösszeesküvés szálait.)

Az mindenesetre biztos, hogy „ha a Jobbik kormányzati tényező lesz”, nem tűrik a „köztereken történő deviáns, magamutogató dolgokat”, azaz „egyszerűen betiltják és kész”. Ehhez képest talán meglepő, hogy a párt idén nem készül ellentüntetéssel vagy más akcióval. „Nem érezzük úgy, hogy bármit bizonyítanunk kéne”, érvelt Mirkóczki, „és most különben is fontosabb, hogy nagycsaládos rendezvényeket szervezzük.

Ezen a ponton már látványosan csóválta a fejét a Képviselői Irodaház rezidens fedél nélkülije, aki időközben csatlakozott a sajtótájékoztatóhoz. „Évek óta tele vagyunk nagycsaládos rendezvényekkel, itt van nekünk az Orbán család, a Nyerges család vagy a Simicska család, hogy csak párat mondjak” – eredt meg a nyelve, amikor kifizettük az újságot. A bácsi nem fogja vissza magát, ezzel ugyan megszűri az ügyfélkört, de nem baj, „a Jobbik eleve bojkottál, a Fidesz meg már el is költözött, úgyhogy mindegy”. A bolt pedig ettől függetlenül is nagyon rosszul megy, úgyhogy akár ki is nyithatja a száját. „Azt például nem tudom, miért kell ennyire utálni ezt a felvonulást, amikor nem is kötelező. Vagyis sejtem. Na, mindegy.”

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.