Belföld

GYEMSZI: mindenki kapjon egyenlő ellátást

kórház (hordágy, )
kórház (hordágy, )

Legalább 7-8 éves munka a korszerű ellátórendszer kialakítása.

Az egészségügyi átszervezések célja, hogy az azonos betegséggel kórházba kerülők mindenütt ugyanazt a kezelést kapják – jelentette ki Török Krisztina, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgatója a Népszabadságnak adott interjújában.

A lap szerdai számában megjelent interjú szerint sosem lesz százszázalékos a biztonság, ahol “megvágják vagy megszúrják” az embert, de a most megkezdett munkával, a kórházi akkreditációval, amelynek körülbelül harmadánál járnak, jelentősen javulhat a biztonság. A főigazgató szerint mindez nem egyciklusos munka, legalább hét-nyolc évre lenne szükség a korszerű ellátórendszer összerakásához.

Török Krisztina arról is beszélt, hogy a GYEMSZI nyomozati jogkörére a gyógyszerügyi hatóság piacfelügyeleti munkájához van szükség. Az interneten egyre több a hamis vagy engedély nélkül forgalmazott gyógyszer – tette hozzá, megjegyezve: a jogkörrel előzetes ügyészi engedély után a helyszínen tudnák lefoglalni az árukészletet vagy a dokumentációt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik