Belföld

Szomszédját terrorizálja egy katolikus pap

Jászszentlászló papja először kivágatta a templom mellől a fákat, aztán a szomszédja virágait szaggatta le. Az atya ránk csapta a telefont, amikor a miértekről kérdeztük.

Nem hagyja nyugodni szomszédait a jászszentlászlói katolikus pap – értesült a Hír24. Mint megtudtuk, Salánki Ferenc atya hétfőn fél kettő körül valamiért úgy döntött, levagdossa egyik szomszédja virágait a kerítésről, közben a szomszéd állítása szerint fennhangon „elvtársnőzte” feleségét, őt pedig lekommunistázta.

„Tegnap, július elsején nálam betelt a pohár! Az, hogy a virágainkkal ezt csinálta, egy dolog. De hogy közben még sérteget is, az már kicsit sok! A feleségem szidalmazását meg különösen nem tűröm” – mondta lapunknak a szomszéd, aki szerint nem ez az első eset, hogy zaklatja őket az atya, akinek a „sértett”  elmondása szerint nemcsak velük, hanem az összes szomszéddal rossz a kapcsolata.


Fotó: Dobos László

Dobos László szerint évekkel ezelőtt egyszer arra értek haza, hogy a pap kiszedte a kerítésüket. „Az oszlopokat és a dróthálót is elvitte, azóta se láttuk. Aztán építtetett egy hullámpala förmedvényt a mi oldalukra – így Dobos úr. – A palát szerettük volna borostyánnal és virágokkal befuttatni, hogy legalább nézzen ki valahogy, ezután lendült támadásba a pap, és szaggatta le a növényeket.”

Az atya évekkel ezelőtt a templom mellett lévő, állítólag teljesen ép és egészséges fákat is kivágatta, majd az egyetlen beteg fát kiállíttatta a templom mellé, hogy ezzel demonstrálja, az összes fa beteg volt.

Felhívtuk Salánki Ferenc atyát, aki elismerte mind a fák kivágatását, mind a virágok lemetszését, egyúttal hangsúlyozta, hogy a fák egyházi tulajdonban voltak. Amikor a miértekről kérdeztük, ránk csapta a telefont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik