Belföld

Özönlenek a világsztárok Sopronba!

Íme azon világsztárok listája, akik az idei VOLT fesztiválon dübörögnek!

Nem vitás, hogy az utóbbi évek legjobb line-upja az idei. A világsztár-kínálat valóban minden igényt kielégítő: a fesztivál három fő színpadán egymást váltják a nagyobbnál-nagyobb nevek, számos zenei műfajban.

Billy Talent: Világszerte ismert, dallamos, könnyed, a tömegek megigézésre kitalált punk rockot játszó, kanadai zenekar, akik legfrissebb, komoly kritikai sikert arató ötödik albumukkal, a Dead Silence-szel találnak fogást rajtunk a VOLTon.

Bonobo: Simon Green brightoni elektronikus zenész és producer, a Ninja Tune kiadó büszkesége legújabb alkotását, az áprilisban megjelenő The North Borders először a VOLT Fesztiválon mutatja be a magyar közönségnek.

Borgore: Vérbeli partiarc és nagy formátumú előadó, masszív dobalapokra, illetve a heavy metálra jellemző kemény és torzítós hangzásra épülő stílusa; a gorestep, nevét mindenki jól ismeri a nemzetközi dubstep hálózatban.

Bullet For My Valentine: A kétezres évek egy leghíresebb metál zenekara, agresszív riffekkel keményre gyúrt, ugyanakkor dallamos, nem kis virtuozitásról árulkodó szimfóniákat írnak, lemezeikből több milliót adtak el, a 2013-as VOLTon február végén megjelent negyedik nagylemezükkel csavarják a fesztivál közönségét a koponyájuk köré.


DJ Fresh
: A modern populáris drum’n’bass kultúra legnagyobb hatású DJ-je és producere, kinek zsenialitása abban rejlik, hogy egyszerre képes megszólítani az ortodox drum’n’bass hívőket, és ugyanakkor előrukkolni egy rádió-, illetve felhasználóbarát, fülbemászó és energikus popindulóval.

Dub FX: A flaszter ura és a bulvárok hangja, aki közönségkedvenc loopjaival bejárta mind az öt kontinenst, forradalmasította az (utcai) előadó művészetet, és többször fellépet Magyarországon, ahol mostanra valóságos személyi kultusz épült ki köré: idén soha véget nem érő világkörüli turnéja újra a VOLTra vezet.

Example: Kirobbanó formában lévő brit slágergyáros, 2012-es The Evolution of Man című albumával a brit lemezeladási listán taroló énekes, aki az elektronika felől közelít a hip-hophoz, maga mellé állítva az electro house fanokat, a dubstep populárisabb oldaláért rajongó fiatalokat, és a Calvin Harris-en szocializálódott tömegeket.

Gus Gus: Igényes, egyedi dinamikájú és csábító atmoszférájú munkáik több mint tizenöt éve tartják mozgásban a nem mindennapi, elgondolkodtató elektronikára fogékony rajongókat, karrierjük a világ egy eldugott szegletéből indult, de zenéjüket sikerült eljuttatniuk bolygónk legtávolabbi vidékeire.

Hurts: Adam Anderson és Theo Hutchcraft romantikus szintipop duója, a műfaj meghatározó zenekara, akik slágerekkel teli bemutatkozó albumuk után ezúttal második nagylemezüket, a most márciusban megjelent Exile-t hozzák el a magyar közönségnek.

Jamie Woon: szexi, kifinomult és karakteres hangú dalszerző-énekes, aki stílusosan és megnyerően ötvözi egymással a hűvös elektronikus dallamokat a fülledt soul zenével.

Klangkarussell: Két tehetséges és ambiciózus osztrák elektronikus zenész-producer, Tobias Rieser és Adrian Held formabontó jazz house projektje, eklektikus e-zenei anyagaikat többnyire minimál alapokra építik fel, lounge-os-jazzes tételekkel keverik tökéletesre és ha a hangulat úgy kívánja, merészebb, illetve monumentálisabb house témákkal is színesítik.

Knife Party: Rob Swire és Gareth McGrillen a Pendulum zenekar szívének és lelkének világraszóló, félelmetes energiákat felszabadító, hangládagyilkos electro house projektje, őrületes fény- és látványtechnikával felturbózott produkciójukkal felléptek már a legnagyobb nemzetközi fesztiválokon.

Martin Solveig: 2013 nyarán élőben szólal meg Sopronban az utóbbi idők legkedveltebb bulislágere, a Hello, hiszen a track-et jegyző kolosszális francia DJ-producer, a DJ Mag 100-as listájáról évek óta kirobbanthatatlan Martin Solveig is fellép a VOLTon.

Papa Roach: Jacoby Sahddix elnyűhetetlen, a legkeményebb törésteszteken edzett, elpusztíthatatlan bandája, a kilencvenes évek végén és a kétezres évek elején tomboló új hullámos metál őrület egyik meghatározó, mindig megújulni képes zenekara.

Parkway Drive: Ausztrália leghangosabb metalcore bandája; zenéjük kőkemény, agresszív riffekból, daráló dobalapokból, valamint tébolyító vokálokból épül fel, azaz egyértelműen a nyugalom megzavarására lett kitalálva.

Parov Stelar Band: Marcus Füreder ellenállhatatlan zenekara, az electro swing feltalálói, akikről mindenki tudja, hogy a nagy fesztiválok legbulizósabb kedvű bandái közé tartoznak.

Queens of the Stone Age: Stílusteremtő zenekar a kaliforniai Palm Desertből,  a stoner rock ikonjai, egyszerre rakkolós és kábító, súlyos, riff-központú rock zenét játszanak, és először 2013-ban lépik át Magyarország határait, hogy előadják népes hazai rajongótáboruknak kultikus számaikat az idei VOLTon.

Skream: Legendás dubstep mágus és producer, korunk legmenőbb elektronikus zenei őrületének ízlés-, illetve trendformáló előadója, a műfaj legfontosabb kollektívájának, a Magnetic Mannek alapító tagja.

Sven Väth: A német elektronikus zene egyik legfontosabb alakja, legendás, iskolateremető, mindig megújulni képes művész, akit csak a techno keresztapájaként regisztrál a világ.

Thirty Seconds To Mars: Milliós rajongótáborral rendelkező rock zenekar, elementáris és szenvedélyes színpadi produkciójukról ismertek világszerte, évek óta dobogós helyen szerepelnek a VOLT kívánságlistáján, 2011-ben teltházas koncertet adtak a fesztiválon, ahová májusban megjelenő új lemezükkel, a Love, Lust, Faith + Dreams-szel térnek vissza.

Turboweekend: Dánia legaktuálisabb alternatív rock zenei produkciója, szintetizátorokkal megküldött szenvedélyes és közvetlen disco rock zenében utaznak, munkáikat sajátos északi elegancia és egyedülálló trendérzékenységről árulkodó rafináltság hatja át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik