Belföld

Koncerteznek, hogy újjáépítsék a győri plébániát!

Csapucha Adrienn

2013. 07. 02. 12:42

A Szent Kamillus Plébánián időszerűvé vált a felújítás, ehhez azonban a hívek segítségére is szükség lenne.

A győri, Kálvária utcában található egyházközség temploma régóta renoválásra szorul, az 1776-ban épült létesítmény ugyanis az évek során folyamatosan beázott, falai vizesedtek, a vakolat több helyen leomlott. 2002-ben ugyan megtörtént a teljes tetőcsere, 2007-ben pedig a padlózat szellőző berendezését is korszerűsítették a szakemberek, még így is van jócskán tennivaló a Szent Kamillus Plébánián.

Úgynevezett befúrásos módszerrel szigeteltük az épületet, a falak egy durva, majd egy szellőző vakolatot is kaptak, ezen munkálatok költsége elérte a 11 millió forintot. Mindent önrészből finanszíroztuk, de a második ütem még hátra van, a templom komplett homlokzatának festése és az ehhez kapcsolódó teendők azonban további 10 millió forintot kóstálnak” – hangsúlyozta Berkes Gyula plébános, aki azt is elmondta a Győr24-nek, hogy bár javarészt ezt is önerőből valósítanák meg, szükség van a hívek segítségére, adományára is. Ezért július 11-én este, 18 órakor jótékonysági koncertet tartanak a Szent Kamillus Templomban.

Egy esküvőn találkoztam Bede Fazekas Csabával, a Győri Nemzeti Színház művészével és családjával. Ott került szóba a templom felújítása, mely egy rég dédelgetett álma egyházközségünknek. A népszerű színész azt tanácsolta, hogy szervezzünk egy hangversenyt, ahol bár belépődíj nincs, az adományokkal bárki támogathatja kezdeményezésünket, ezáltal pedig a templom felújításának befejező szakaszát is.

Az esten olyan tehetségek közreműködnek majd, mint az ötletgazda Bede Fazekas Csaba, Lázin Beatrix, Honvári Csaba trombita-, és Hoffmann László orgonaművész” – tette hozzá a plébános. A közel egy órás koncerten Ady-versek hangzanak el, de felcsendül Kodály: A csitári hegyek alatt című, népszerű muzsikája, sőt a Bánk bán örökzöldje, a Hazám, hazám is.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.