Belföld

Szörényi Levente adja át az idei Sófi-ösztöndíjakat

Szorenyi-Levente(210x140)(2).jpg (Szörényi Levente)
Szorenyi-Levente(210x140)(2).jpg (Szörényi Levente)

Július 7-én 11 órától a József Attila Tanulmányi és Információs Központban kerül sor a Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány idei ösztöndíjátadójára.

A korábbi évek hagyományaihoz híven a díjátadót az SZTE Természettudományi és Informatikai Karának diplomaosztó ünnepsége keretében tartják meg, melyen az SZTE Tehetségpont keretében működő Sófi-alapítvány öt fődíjasát és biológus konferenciájának két győztesét köszöntik. Az idén immár 12. éve fennálló alapítvány szép tradíciót teremtett azzal, hogy az egyetem rektora, az alapítványt támogató cégek és a kuratórium vezetői mellett minden évben a magyar kulturális élet nemzetközileg is elismert, kiemelkedő személyisége adja át a Sófi-ösztöndíjakat. Idén Szörényi Levente Kossuth- és Erkel-díjas zeneszerző és előadóművész lesz a rendezvény díszvendége.

A díjátadó egyébként több szálon is kötődik az István a király című rockopera augusztusi 30 éves jubileumi előadásához. Nem csak Szörényi Levente lesz ugyanis jelen, a zeneszerző az egyik fődíjat Herczeg Tamással, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatójával együtt adja át, valamint az MTV Társulat című tehetségkutató dalversenyén 2008-ban sikeresen szereplő, az azévi szabadtérin Gizellaként látott Simon Boglárka is fellép az ünnepségen, és énekelni fog a rockoperából.

A Szegedi Tudományegyetem Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítványa eddig 12 millió forint ösztöndíjjal ismerte el az egyetem tehetséges hallgatóinak teljesítményét, az idei pályázatok értékelése után egymillió-négyszázötvenezer forint ösztöndíjjal jutalmazta az egyetem 12 hallgatójának (5 fődíjas, 5 különdíjas, 2 biológus) kimagasló tudományos és tanulmányi eredményeit. A biológus ösztöndíjkonferencián a mesterképzés kategória győztese Szabó Renáta, a doktorandusz kategória legjobbja pedig Walter Fruzsina lett – a vándorserleg mellett 100 ezer forintos ösztöndíjban részesülnek fejenként. Az összegyetemi pályázat fődíjasait is most köszöntik, ők 200 ezer forint ösztöndíjat kapnak: Baranyai Tamás, hatodéves orvostanhallgató, Kormányos Attila, másodéves vegyész mesterszakos hallgató, Kovács Viktória, elsőéves gitárművész mesterszakos hallgató, Lévai Balázs, másodéves programtervező informatikus mesterszakos hallgató és Samu Gergely másodéves vegyész mesterszakos hallgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik