Belföld

Sportos szárnyalás: teszteltük az új Audit! – FOTÓK!

A négykarikás márka Fehérvárcsurgón tartotta legújabb családtagjának, az Audi A3 Limousine-nak a bemutatóját. Vezettük, szárnyaltunk!

A nemrégiben Győrben átadott, komplex gyártást lefedő üzemében készül majd, az Audi  AG legújabb modellje, az A3 kistestvére, az Audi A3 Limousine. Ami persze csak korát illetően tekinthető kisebbnek, hiszen adottságainak köszönhetően egy lényegesen nagyobb gép született. Az 1,8 méter széles, 4,46 méter hosszú, 425 literes csomagtérrel bíró sedan, családi autónak is megfelel, de azoknak is érdemes a négy karika mellett letenni a voksukat, akik egy vérbeli, sportos verdát szeretnének vezetni.

A fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban az újságíróknak lehetőségük volt tesztelni a gépet, hiszen a prémiumkategóriás csodákat gyártó vállalat, a Fejér megyei településen tartotta az új modell nemzetközi sajtóbemutatóját az elmúlt hetekben. A budapesti Four Seasons Hotelben volt a találkozó első etapja, itt kapták meg a média képviselői a kulcsokat, innen az Audi connect rendszerének navigálásával indulhattunk Fehérvárcsurgóra. A navigáció, a pontos helyzet meghatározáson túl, a legfrissebb híreken át, a repülőtéri információkig, egészen az éppen aktuális környék kulturális programjaiig mindent tud, és gyakorlatilag egy gombnyomással a helyszínre navigál.

A fővárosi forgalomban gyakori jelenséggel, a dugóval is könnyen megbirkózik az autó vezetője, ezt segíti például a visszapillantó tükrökbe rejtett lámpa, mely jelzi az oldalról érkező járműveket, vagy éppen az automata kézifék, nem beszélve a Stop&Go-ról. Ez a funkció egyben az Audi környezettudatosságát is erősíti, hiszen használatával megállásnál leáll a motor, de amint zöldre vált a lámpa és lábunk a pedálhoz ér, rögtön újraindul a csodagép. A világításkapcsoló is az intelligenciáról tanúskodik, automata helyzetben a külső fényviszonyokhoz hangolja a lámpák működését.

A gyorsaság és a dizájn mellett elsőbbséget élvez a biztonság. Ezt garantálja az alapfelszereltséghez tartozó 6 légzsák, a tempomathoz társuló távolságkövető, vagy éppen az elektromos kézifék, és a tolató kamera is.

A fehérvárcsurgóig tartó út során bebizonyosodott, hogy az Audi ezúttal is minden igényt kielégítő autót teremtett, a hétsebességes S-tronic duplakuplungos váltó, a menetstabilitás, és az alig 6-7 másodperc alatt 100 km/h-ra húzó lóerők a Győr24-et is meggyőzték afelől, hogy Győrben a jövőben, a haladás technikájával egy igazán dögös jármű készül.

Természetesen többféle motor hajtja a sedánt, választhatjuk többek között a 140 lóerős 1.4 TFSI-t, az 1.6-os dízelt, a 150 lóerős 2.0-es dízelt, vagy a jelenleg legerősebb, 180 lóerős, quattro, 1.8 TFSI-t is. Mindegyik típust teszteltük, nálunk az 1.8-as quattro a nyerő!

Az A3 Limousine várhatóan augusztusban kerül a piacra, 7,3 millió forinttól induló alapárral. Jövőre pedig érkezik az új S3-as is, ami 300 lóerővel dübörög majd az utakon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik