Belföld

Sportolva ünnepeltek a köztisztviselők Szegeden

Köztisztviselők Napja Szegeden (Köztisztviselők Napja Szegeden)
Köztisztviselők Napja Szegeden (Köztisztviselők Napja Szegeden)

Ezúttal is a kiskundorozsmai Sziksós fürdőn rendezte meg idén is a köztisztviselők napját a szegedi polgármesteri hivatal. Hétfőn a városháza dolgozói és családtagjai az ünnep alkalmából a Szikin családi napon kapcsolódhattak ki.

A Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete 1996-ban kezdeményezte, hogy a köztisztviselői törvény 1992. július 1-jei életbelépésének emlékére Magyarországon július 1-je legyen a köztisztviselők napja, amelyet 1997-ben ünnepeltek meg először. A köztisztviselők napját 2001-től munkaszüneti nappá nyilvánították.

Szabó Sándor, a polgármesteri hivatal kabinetirodájának vezetője elmondta, közel ezer szegedi köztisztviselő, valamint közszolgálati alkalmazott és családtagja ünnepelt együtt hétfőn a Sziksós fürdőn, az összejövetel a szórakozás mellett a csapatépítésre is kiváló alkalmat nyújtott.

A napi munkából kikapcsolódva többek között sportprogramokon és különféle bemutatókon vehettek részt az ünneplők. Az irodák között lábtenisz és strandröplabda versenyt szerveztek, de a vállalkozó kedvűek bemutathatták főzőtudományukat is. A fürdő árnyas fái alatt kötélhúzásban, valamint játékos vetélkedőkön mérhették össze ügyességüket a résztvevők. A nap folyamán az irodák között kvíz vetélkedőt is rendeztek, de élőcsocsóval, valamint karate és rumba bemutatóval is színesítették az idei programot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik