Belföld

Orbán elindította a vízsugarat

orbán, tarlós, margitsziget, szökőkút (margitszigeti szökőkút)
orbán, tarlós, margitsziget, szökőkút (margitszigeti szökőkút)

Az elmúlt húsz évben a Margitsziget tetszhalott állapotban volt, mostantól azonban elkezdődik a sziget fejlesztésének új korszaka – jelentette ki Orbán Viktor egy szökőkút átadási ünnepségén.

Az elmúlt években a jogviszonyok nem tették lehetővé nagy ívű tervek kidolgozását, mostantól azonban ennek a korszaknak vége, mert a kabinetnek és a főváros vezetésének az a célja, hogy a Margitsziget a gondatlanság szigetéből a gondtalanság szigetévé váljon – mondta a kormányfő, utalva arra, hogy a parlament döntése értelmében a Fővárosi Önkormányzat közvetlen irányítása alá kerül a sziget.


Fotók: Berecz Valter

Tarlós István főpolgármester arról tájékoztatott, hogy a 35 méter átmérőjű, több mint ezer négyzetméter vízfelületű, mintegy 400 köbméter vizet tartalmazó, mostantól szebb és látványosabb szökőkút európai viszonylatban a legnagyobbak közé tartozik, felveszi a versenyt még az európai éllovas barcelonaival is. Emlékeztetett, hogy a sziget bejáratát 1962 óta ékesíti szökőkút.

A beszédek után Orbán Viktor és Tarlós István egy jelképes gombnyomással elindította Magyarország legnagyobb szökőkútját, majd megtekintették a különböző komoly- és könnyűzenei aláfestésű vízi koreográfiát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik