Belföld
Kitüntetetettek a Szegedi Ítélőtáblán (Kitüntetetettek a Szegedi Ítélőtáblán)

Kitüntetések a Szegedi Ítélőtáblán

24.hu
24.hu

2013. 07. 01. 14:44

Tíz évvel ezelőtt, 2003. július 1-jén kezdődött meg az ítélkezési munka a Szegedi Ítélőtáblán. Az évfordulóhoz kapcsolódva a táblabíróság vezetése és Bírói Tanácsa kitüntetést alapított.

A jövőben minden évben dr. Sélley Sándor-díjjal jutalmazzák azt a bírót és bírósági tisztviselőt, akit a Szegedi Ítélőtábla dolgozói szavazataikkal a legméltóbbnak találnak erre az elismerésre. (Dr. Sélley Sándor az 1891-ben létrehozott Szegedi Királyi Ítélőtábla alapító elnöke volt.)

A kitüntetést első alkalommal dr. Kissné dr. Koch Ágnes, a polgári kollégium nemrégiben nyugdíjba vonult tanácselnök bírója és Táborosi Péter az ítélőtábla gondnoka vehette át.

Dr. Kissné dr. Koch Ágnes 1973. március 1-jétől dolgozott bíróságon. Előbb a Debreceni Járásbíróságon, majd a Szegedi Járásbíróságon volt fogalmazó, 1977. május 1-jétől a Hódmezővásárhelyi Járásbíróságra nevezeték ki bírónak. Innen a Szegedi Járásbíróságra került, 1985-től a Csongrád Megyei Bíróság polgári kollégiumának bírójaként, később tanácselnökeként ítélkezett. A Szegedi Ítélőtábla megalakulásakor került 2003-ban az ítélőtáblára, ahol szintén tanácselnökként tevékenykedett.

Táborosi Péter 1976. február 16-én lett a Csongrád Megyei Bíróság dolgozója, műszerészként kezelte, javította a bíróság technikai berendezéseit. Később feladatköre bővült, gondnokként felügyelt az ítélkezés zavartalan technikai hátterének biztosítására előbb a Csongrád Megyei Bíróságon, 2003 óta pedig a Szegedi Ítélőtábla megbecsült dolgozója.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kommentek

Migrants make their way through the countryside after they crossed the Hungarian-Croatian border near the village of Zakany in Hungary to continue their trip to north on October 16, 2015. Hungary said it will shut its border with Croatia at midnight, closing a major entry point for migrants bound for northern Europe, weeks after a similar move on its Serbian frontier triggered clashes with refugees.    AFP PHOTO / HANNA SONIA / AFP PHOTO / HANNA SONIA
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.