Belföld

Kitüntetések a Szegedi Ítélőtáblán

Kitüntetetettek a Szegedi Ítélőtáblán (Kitüntetetettek a Szegedi Ítélőtáblán)
Kitüntetetettek a Szegedi Ítélőtáblán (Kitüntetetettek a Szegedi Ítélőtáblán)

Tíz évvel ezelőtt, 2003. július 1-jén kezdődött meg az ítélkezési munka a Szegedi Ítélőtáblán. Az évfordulóhoz kapcsolódva a táblabíróság vezetése és Bírói Tanácsa kitüntetést alapított.

A jövőben minden évben dr. Sélley Sándor-díjjal jutalmazzák azt a bírót és bírósági tisztviselőt, akit a Szegedi Ítélőtábla dolgozói szavazataikkal a legméltóbbnak találnak erre az elismerésre. (Dr. Sélley Sándor az 1891-ben létrehozott Szegedi Királyi Ítélőtábla alapító elnöke volt.)

A kitüntetést első alkalommal dr. Kissné dr. Koch Ágnes, a polgári kollégium nemrégiben nyugdíjba vonult tanácselnök bírója és Táborosi Péter az ítélőtábla gondnoka vehette át.

Dr. Kissné dr. Koch Ágnes 1973. március 1-jétől dolgozott bíróságon. Előbb a Debreceni Járásbíróságon, majd a Szegedi Járásbíróságon volt fogalmazó, 1977. május 1-jétől a Hódmezővásárhelyi Járásbíróságra nevezeték ki bírónak. Innen a Szegedi Járásbíróságra került, 1985-től a Csongrád Megyei Bíróság polgári kollégiumának bírójaként, később tanácselnökeként ítélkezett. A Szegedi Ítélőtábla megalakulásakor került 2003-ban az ítélőtáblára, ahol szintén tanácselnökként tevékenykedett.

Táborosi Péter 1976. február 16-én lett a Csongrád Megyei Bíróság dolgozója, műszerészként kezelte, javította a bíróság technikai berendezéseit. Később feladatköre bővült, gondnokként felügyelt az ítélkezés zavartalan technikai hátterének biztosítására előbb a Csongrád Megyei Bíróságon, 2003 óta pedig a Szegedi Ítélőtábla megbecsült dolgozója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik