Belföld

Kedden startol a VOLT! – Infók és térkép!

A közel 750 millió Ft költségvetésű eseményre legalább 100.000 vendéget várnak Sopronba.

Az idei VOLTon 30 világsztár teszi tiszteletét, közöttük olyan aktualitások és állócsillagok látogatnak Sopronba, mint a Thirty Seconds to Mars, a Hurts, a Queens of the Stone Age, az Example, a Knife Party vagy éppen Martin Solveig, Jamie Woon, vagy Billy Talent.

Öt év után egyetlen koncerten újra találkozhat a közönség az Emil.Rulez! csapatával, a nyitónapon – kedden – pedig egy nagyszabású „házibuli” keretében a Punnany Massif a VOLTon ünnepli 10. születésnapját. Újdonság, hogy a Telekom Nagyszínpad programját a Ustream.tv élőben közvetíti – természetesen világszerte!

A kapunyitás előtti napon, július 1-én 12 világsztár közterületi szobor-székét avatták fel Sopron belvárosában a fesztivál szervezői. A Hűség Városába látogató fesztiválozók találgathatnak majd, melyik szék a Prodigy-é, a 30 seconds to Mars-é, vagy éppen Skrillexé és Iggy Popé – ezeket ugyanis a korábbi években a VOLT-os fellépésük alkalmával ajándékozták nekik a VOLTosok.

Fülöp Zotán és Lobenwein Norbert, a VOLT főszervezői elmondták: az idei VOLTon újabb 8 közterületi széket adnak át, többek között a Queens of the Stone Age, a Knife Party, a Hurts, Billy Talent, Example és Jamie Woon számára – merthogy a VOLT Fesztivál történetének legerősebb line-upjában naponta több világsztár is szerepel. A színes képzőművészeti alkotásokat EfZámbó István tervezte és készítette.

A VOLT idei éve –a minden eddiginél tartalmasabbra sikeredett programkínálat mellett – a környezeti értékek megőrzéséről is szól. A természet megóvása a VOLT támogatóinak is fontos, így a Soproni sört forgalmazó Heineken Hungária Sörgyárak Zrt.-vel együttműködve, a VOLT-on a közönség visszaváltható pohárból fogyaszthatja a fesztivál legnépszerűbb italát, a Sopronit, minden más italt pedig a Telekom jóvoltából ugyancsak visszaváktható pohárban vásárolhatnak meg a fesztiválozók.

Egy hétig épül és többezer ember vesz részt a munkálatokban a huszonegyedik VOLT Fesztivál előtt, alatt ás után. Négy nap alatt harminc nemzetközi sztárt és százötven hazai zenei kiválóságot vonultat fel az idei VOLT, na meg több tucatnyi egyéb programot. Mindezt teszi kettőezer egyszáz négyzetméternyi színpadon, melyek között legnagyobb a Telekom Nagyszínpad, a maga hatszáz négyzetméterével. Az idén robotokba „öltöztetett” Nagyszínpad kellékeit tizenhét kamion szállította és hat nap alatt épült fel. A koncertek élvezetét nyolszáz négyzetméternyi kivetítéstechnika segíti majd.

Így épült a helyszín

(fotó: VOLT Facebook)

A VOLT bejáratánál egy nyolc méter magas, negyvennégy méter hosszú Magenta csúszdán lehet majd beérkezni a fesztivál területére, a Nagyszínpad előtt pedig egy huszonöt méter magas toronyból nyolcvan méter hosszú kötélpályán lehet átsiklani a nézőtér felett.

A szervezők a talajterhelést csökkentendő, mintegy négyezerhatszáz négyzetméteren fedték le a területet, kettőszázötven wc és nyolcvan tusoló áll a látogatók rendelkezésére és a biztonságot kettőszáz őr vigyázza majd.

VOLT-busz visz Sopronban a fesztivál helyszínére! Katt!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik