Belföld

Fergeteges volt a nyílzápor Ópusztaszeren

Nyílzápor Ópusztaszeren (Nyílzápor Ópusztaszeren)
Nyílzápor Ópusztaszeren (Nyílzápor Ópusztaszeren)

A programot közel 5. 000 ember látogatta, amelynek fő momentumaként szabadtéri hadibemutatóval és íjászattal elevenítették meg a dicsőséges pozsonyi csata emlékét a szervezők.

A családokat bábelőadás, gólyalábas vásári komédia, középkori duda és dobmuzsika, solymászat valamint kemencében sült nomád ételek várták az Emlékparkban. Délután 4 órától a pozsonyi csata emléke előtt tisztelgett az a mintegy 2000 íjász, akik nyilaikkal az ég felé lőttek. Kertész Péter, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatója Arany Nyílhegy-díjat adott át Magyar Annának, a Csongrád Megyei Önkormányzat Elnökének, a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével kitüntetett Kassai Lajosnak, a lovasíjász sportág létrehozójának, és a Nyílzáporon Bokor Zoltán Csaba által képviselt erdélyi Pusztai Farkasok Íjászegyesületnek.

„A Nyílzápor évről évre alkalmat ad az íjfeszítő hagyományőrzők sokaságának, hogy itt találkozzon és tisztelegjen méltó módon Honalapító Árpád Fejedelmünk és vitéz nemesei előtt. Egyre többen vesznek részt a magyarság összetartozását, erejét, élni akarását jól szimbolizáló Nyílzáporban. Kitartó és önfeláldozó szervezői munkáknak köszönhetően, az Íjásztalálkozó és Nyílzápor mára, Istennek Hálaadásával a világ legnagyobb íjász találkozója lett, köszönettel tartozunk nekik erőfeszítésükért.” – méltatta a kitüntetetteket Kertész Péter igazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik