Belföld

Orbán: a rendvédelemben is jobban teljesít Magyarország

orbán (orbán, )
orbán (orbán, )

A miniszterelnök szerint Magyarország ma már erős, és már nem kell attól félni, hogy félkatonai szervezetek masíroznak az utcákon.

Az elmúlt három évben az ország állampolgárainak nem kellett csalódniuk a rendőrségben, az ugyanis az átalakításokkal alkalmassá vált arra, hogy megvédje az embereket – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara tisztavatási ünnepségén, a budai Várban. A kormányfő hangsúlyozta, ma már nem kell attól félni, hogy egyenruhába bújtatott félkatonai szervezetek masíroznak az utcákon.

Mint kiemelte, Magyarország ma már jobban teljesít a rend- és biztonságvédelem területén is, képes megvédeni magát és polgárait akár a bűnözőkkel, akár a természeti csapásokkal vagy a környezeti katasztrófákkal szemben is. Az elmúlt hónapokban ezt többször is meg lehetett tapasztalni, legutóbb a dunai árvíznél – tette hozzá, majd az árhullámmal szembeni védekezésért külön köszönetet mondott, hiszen “rendőrök, honvédek, tűzoltók, a katasztrófavédelem munkatársai és az önkéntesek együtt álltak helyt a gátakon”. Az egész világ és egész Magyarország láthatta, “mi komolyan gondoljuk, hogy minden magyar felelős minden magyarért” – fogalmazott a kormányfő.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztavatási ünnepsége – Fotó: Kovács Attila/MTI

“Mától önökön is múlik, hogy olyan országban éljünk, ahol minden becsületes magyar ember biztonságban érezheti magát, biztonságban tudhatja szeretteit, saját értékeit és a közvagyont” – hívta fel az új tisztek figyelmét.

Orbán Viktor végül azt kérte tőlük, ragaszkodjanak állhatatosan az alaptörvényhez, az abból fakadó jogszabályokhoz, hazájukhoz, nemzetükhöz, és legyenek büszkék arra, hogy a rendészettudományi karon végeztek, és ezt a hivatást választották. Kérte azt is, hogy legyenek példamutatók és feddhetetlenek.

A 135 végzett hallgató a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt, a miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter, illetve a tábornoki kar jelenlétében tette le a tiszti esküt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik