Belföld

Nyolcan együtt jóval több mint 500 évesek

Nyolc testvér régen nem számított rendkívül soknak, ám az ha a legfiatalabb 61 a legidősebb 80 éves és még mind együtt vannak, az csaknem egyedülálló. A kútvölgyi Szabó testvérek 14 éve, édesanyjuk halála óta minden évben összegyűlnek az ország különböző pontjairól.

80 éve a kútvölgyi tanyavilágban született Szabó Ferenc, akit a sorban hét testvér követett. Imre, Jusztina, Zsuzsanna, András, Erzsébet, Sándor és Ernő sokáig ott éltek, majd a család szétszéledt, de szoros kapcsolatot ápolnak ma is. Ferenc Miskolcon, Imre, Jusztina, és Zsuzsanna Budapesten, Sándor Szikáncson, Erzsébet, András és Ernő Vásárhelyen élnek.

A hétvégén a testvérek családtagjaikkal, illetve azok egy részével megtartották idei testvértalálkozójukat – számos gyermek és unoka jelenlétével egy kisebbfajta lakodalmat is ülhetnének. Idén egy meglepetés túra is gazdagította az élményeket. A testvérek legidősebbjei szinte gyerekkoruk óta nem járt a pusztaszélen, most azonban kocsikázáson vettek ott részt.

Rengeteg szép régi emlék, rég elhalt ismerősök bukkantak fel a múlt ködéből. Mint elmondták a környéken éltek akkoriban népesebb családok is, de az egykori 10-12 tagú testvérekből alig páran élnek már. Ők nyolcan – természetesen már nem olyanok mint 20 évesen – bíznak benne, hogy jövőre is teljes létszámban tarthatják a testvértalálkozót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik