Belföld

Letenyén éjféltől gyorsabb lesz a határátlépés

autopalya-dugo(960x640)(4).jpg (autó, dugó, autópálya, cégautó, )
autopalya-dugo(960x640)(4).jpg (autó, dugó, autópálya, cégautó, )

Vasárnap éjféltől, Horvátország európai unós csatlakozásától kezdődően átalakul és gyorsabbá válik a két letenyei határátkelőn a ki- és beléptetés rendje, a magyar rendőrök egy része horvát területen fog dolgozni - közölte a nagykanizsai rendőrkapitány vasárnap délelőtt.

Molnár József a letenyei közúti határátkelőn tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a leginkább érezhető változás az, hogy a vámvizsgálat megszűnése és a rendőrök közös ellenőrzése bevezetésével már nem négyszer, csupán egy alkalommal kell átadniuk az irataikat az utazóknak.Az évente mintegy 2,5 millió utast átléptető két letenyei átkelő közül a közúti esetében a horvát oldalra, Muracsányba (Gorican) költöznek át a magyar rendőrök, az autópálya-átkelőn viszont továbbra is magyar területen folyik majd az átléptetés.

Az M7 autópálya letenyei határátkelőjén megszűnik a vám ellenőrzés, a közúti határátkelőn azonban a teherautóknak továbbra is meg kell állniuk magyar és horvát oldalon is. A közúti átkelőhely korábbi június 1. és október 1. közötti korlátozott nyitvatartása megváltozik, 2013. július 1-jétől egész évben nyitva tart az autópályáról leterelt gépjárművek és a nemzetközi forgalom számára-írja a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik