Belföld

A megyei referens és az alpolgármester igent mondtak egymásnak

A mai napon délután egy órakor esküt fogadtak egymásnak és az Úrnak a székesfehérvári Szent István Székesegyházban Dominkó Anita és Róth Péter.

A bazilika harangjának hangjára indultak be a templomba Spányi Antal megyés püspök vezetésével a házasodó felek és tanúik. Róth Péter alpolgármester korábban elmondta, hogy csak egyházi esküvőt kötnek, mert komolyan gondolják, hogy Isten áldását kérjék, a hivataléra semmi szükségük nincs.

Az esküvői szent misét a megyés püspök celebrálta, aki beszédében kérte a fiatalokat, hogy fogadalmukat szívből őrizzék meg, hogy az hosszú úton kísérje végig életüket. A templom megtelt közéleti személyekkel, a város eddigi polgármesterei, politikai szereplők, hivatalnokok, a megye vezetése és a város vezetése is jelen volt. A bibliai felolvasók között a város polgármestere, Cser-Palkovics András szerepet vállalt.

Róth Péter alpolgármester, a Fidesz városi elnöke és Dominkó Anita, a megyei önkormányzat kommunikációs referense, a Fidelitas tagja már régóta ismerik egymást. A közéleti munkában találtak egymásra, és hosszú együttlét után megerősödött bennük az akarat, hogy összekötik életüket. Az egyházi esküvőt követően szűk körben tartanak egy ünnepi ebédet a megyeháza épületében, majd felkerekednek, és még a mai napon elhagyják az országot két hetes nászútjuk során.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik