Belföld

Nem lesz nyár a hétvégén

napsutes(960x640)(1).jpg (napsütés)
napsutes(960x640)(1).jpg (napsütés)

Langyos lesz a hétvége. Kirándulni éppen jó, de vízbe nem nagyon kívánkozik az ember.

Nyugaton több órás, míg keleten csupán kevesebb napsütésre számíthatunk. Az erőteljes nappali gomolyfelhő-képződésből főként a Dunától keletre alakul ki szórványosan zápor, zivatar helyenként intenzív csapadékhullással – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, a Kisalföldön néhol megerősödik, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Zivatarok környezetében is átmenetileg megerősödhet a szél. A hőmérséklet napközben 21, 26 fok között alakul. Késő este 13, 18 fokra számíthatunk.

Riasztás nincs érvényben, a déli óráktól leginkább az Északi-középhegységben, az Alföld középső és északi részén, illetve a közép-magyarországi régióban várható elszórtan, általában gyengébb intenzitású zivatar. A zivatarokat inkább csak erős – vihar fokozatot el nem érő – lökések kísérhetik és kisebb méretű jég is csak elvétve fordulhat elő.

Vasárnap is marad a kellemes idő, elszórtan valószínű zápor, zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet holnap is 21, 26 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik