Belföld

Vásárhely az ökotudatos város

Projektzárót tartottak pénteken Vásárhelyen az új környezetvédelmi információs központban, ahol a résztvevőknek ismertették az eddig elvégzett munkát. A 2010-ben útjára indult kezdeményezést Almási István polgármester is méltatta.

Vásárhely eddig is sokat tett a hulladékgazdálkodás és környezettudatos életterek kialakítása érdekében, hangsúlyozta Almási István köszöntőbeszédében, kezdve a 1994-96 között épült hulladéktárolóval, egészen a mai örömteli napig. A polgármester megköszönte a projektben résztvevők munkáját, külön kiemelve a Zöld Kapocs Munkaközösség tagjait, akik már a Tégylagyári Kubikok megmentésével is letették névjegyüket a környezetmegóvás mellett.

Kéri Enikő projektmenedzser ismertette és összefoglalta azokat a tevékenységeket melyek végigkísérték a beruházást, majd Walterné Böngyik Teréz a Zölcs Kapocs és a projekt szakmai vezetője beszélt az eddig nagy sikerrel szervezett programokról. Almási István polgármesterrel egyetemben megköszönte a jelenlévő dr. Csányi Péter főorvos bábáskodását a projekt egykori útjára bocsátásában.

A pályázat célja, hogy Hódmezővásárhely lakossága számára modern, elérhető Környezeti Információs Központ épüljön, ahol környezetvédelmi témájú előadások kerülnek megtartásra, a beszerzett demonstrációs eszközök, könyvek kölcsönzésére, folyóiratok olvasására, az informatikai kabinetben internetezésre nyílik lehetőség, illetve a szakképzett munkatársak környezeti információkról, adatokról nyújtanak felvilágosítást.

A zárónapon kedves állatos játékkal készültek a Szabadság téri ovisok, akik már ökomanók és segítségükkel a szülők irányába is minden bizonnyal könnyebb és hatékonyabb lesz a környezettudatosságra való átállás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik