Belföld

Horn temetésén nem lesz ott az öccse

horn-gyula(3)(960x640).jpg (horn gyula)
horn-gyula(3)(960x640).jpg (horn gyula)

Nem vesz részt a volt magyar miniszterelnök gyászszertartásán a testvére – értesült a Borsonline.

Horn Gyula öccse csak annyit mondott a lapnak, hogy életük testvérével két külön síkon futott, de nem szeretné senki előtt szidalmazni bátyját. A férfi egykor kutyatenyésztéssel foglalkozott, szerény körülmények közt él. Szomszédai elmesélték, hogy titokban tartotta, hogy ki a testvére, kicsit úgy érezték, mintha szégyellné.

A lap ismeretlen forrásra hivatkozva azt írta, hogy az ellentét hátterében az lehet, hogy Horn Gyula tanulhatott (igaz, nehéz körülmények közt), közben három testvére közül volt olyan, aki intézetben nevelkedett a szegénység miatt.

Horn Gyula

Horn Gyula 81 éves korában, június 19-én halt meg. Temetése július 8-án 10 órakor lesz a Fiumei úti temető 15-ös számú parcellájában. A Bors a héten azt írta, Mihail Gorbacsov volt szovjet pártfőtitkár is kapott meghívót a temetésre, de még nem tudni, hogy eljön-e. Biztosan ott lesz viszont Orbán Viktor miniszterelnök – közölte korábban Havasi Bertalan sajtófőnök, hozzátéve, hogy a néhai kormányfőről Katona Béla, a Horn-kormány minisztere, az Országgyűlés volt elnöke emlékezik majd meg.

A néhai kormányfőt alig több mint hatvan méterre helyezik végső nyugalomra Kossuth Lajos mauzóleumától, és Kádár János kommunista vezető sírja sincs messze: alig száz méterre található.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik