Belföld

Búcsúzik Vidnyányszky Alföldiéktől

Vidnyanszky-Attila-(210x140)(1).jpg (Vidnyánszky Attila )
Vidnyanszky-Attila-(210x140)(1).jpg (Vidnyánszky Attila )

Hétfőn új korszak kezdődik a Nemzeti Színházban.

A jövő héttől már az új igazgató és új csapata népesíti be a Nemzeti Színházat. Vidnyánszky Attila erről közleményt adott ki.

“A Nemzeti Színház új társulatával és a teátrum munkatársaival készen állunk arra, hogy július 1-jével megnyissuk a Nemzeti Színház új korszakát. Érezzük az előttünk álló munka súlyát és felelősségét” – írta.

Vidnyánszky “sok sikert és nézői szeretetet” kívánt a távozó művészeknek.

Az első bemutató szeptember 27-én lesz. Tamási Áron Vitéz lélek című drámájának premierjére az összes jegy elkelt, a belépőket a leendő direktor az új társulat tagjaival árulta a budapesti Vörösmarty téren május végén.

Alföldi Róbert utóda azt is megjegyezte, hogy magyartanárok százai “Szabadkától Kassáig, Szombathelytől Kőbányán át Mátészalkáig” jelentkeztek a bemutató főpróbájának megtekintésére.

Vidnyánszky Attila tervei szerint több mint tíz bemutató lesz a jövő évadban a Nemzetiben.
14 új színész – Bánsági Ildikó, Eperjes Károly, Horváth Lajos Ottó, Kristán Attila, Nagy-Kálózy Eszter, Rácz József, Revicky Gábor, Schnell Ádám, Szűcs Nelli, Tóth Auguszta, Tóth László, Trill Zsolt, Varga József és Földes László Hobo – szerződött. A jelenlegi társulatból 17-en maradtak a teátrumnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik