Belföld

Kiakadt a polgármester: 3.480 Ft-ot kapott Kübekháza az államtól egy hónapra

3.480 Ft-ot kapott Kübekháza júliusi működésének finanszírozására az államtól. A képviselők úgy döntöttek visszaküldik az összeget, ennek költségét a polgármester állja.

Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere Facebook oldalán osztotta meg, hogy a falu megkapta a következő hónapi nettó finanszírozást az államtól, pontosan 3.480 Ft érkezett a település számlájára.

Ebből az összegből kellene az 1600 lakosú faluban a teljes rezsit -körülbelül 5 millió forint/hó, a segélyeket, a fenntartást, a karbantartásokat és az EU-s pályázatok önerejét is fizetni.

A tarthatatlan helyzetre szeretné felhívni a kübekházi képviselőtestület a figyelmet azzal, hogy a júliusi költségekre kapott összeget teljes egészében viszaküldik az Államkincstárnak, “mert ez szégyenteljes, és súlyos diszkrimináció a kisfalusi emberekkel szemben. A hazugság pártsemleges!” -írja Facebook oldalán a polgármester, aki a pénzfeladás költségét maga állja.

Korábban írtuk: A probléma lényegét nem értette, vagy nem akarja megérteni a Belügyminsztérium – így reagált a Pintér Sándornak levelet író kübekházi polgármester a 17 milliárd forintos pótfinanszírozásról szóló, június 11-i BM rendeletre.
A kérdéssel bővebben ez a cikkünk foglalkozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik