Belföld

Megrendszabályozza a Fidesz az LMP-t

Egyelőre nem lehet frakciója az ellenzékieknek.

Tart a büntetőhadjárat, mert az ellenzék egy része végre ellenzék módjára viselkedett. Miután a jobbikosoktól megvonták egyhavi tiszteletdíjukat, az Országgyűlés szerdai ülésének napirendjéről hirtelen levették az LMP frakcióalapítását célzó javaslatot.

Mint arról korábban beszámoltunk, az LMP-frakció csak akkor alakulhat meg, ha módosítják a házszabályt, amelynek jelenleg hatályos szövege szerint képviselőcsoportot legalább 12 képviselő alakíthat. Ennek érdekében az alkotmányügyi bizottság módosító indítványt nyújtott be az Országgyűlésnek, amelyben azt javasolja, hogy három – ugyanazon országos pártlistáról mandátumot szerzett – képviselő is alakíthasson frakciót.

Az alkotmányügyi bizottság 21 igen szavazattal és három tartózkodással döntött úgy, hogy benyújtja a házszabály módosítását kezdeményező országgyűlési határozati javaslatot, az LMP frakcióalakításáról szóló eseti jellegű állásfoglalást pedig húsz igen szavazattal, három tartózkodás mellett hozták meg.


Fotó: MTI / Soós Lajos

Az FN24 tudósítójának nyilatkozó elempések a napirendről levételt (amiről nem tudni, hogy végleges döntés vagy csak késleltetik az alapítást) egyértelműen a földtörvény miatti balhénak tudják be.

A múlt pénteki molinókifeszítés és üléstermi megafonozás miatt egyébként Kövér László házelnök Lengyel Szilvia, Osztolykán Ágnes és Szél Bernadett (az LMP színeiben politizáló független) képviselők havi tiszteletdíjának egyharmadát is megvonná.

Szél Bernadett kedd esti bejelentése szerint az LMP politikusai arra is készek, hogy a Strasbourgban székelő Emberi Jogok Európai Bíróságához forduljanak, ha a büntetés életbe lép.

Arról, hogy a jobbikosok hogyan fogadták a büntetést, itt olvashat!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik