Belföld

Még nincs meg az összes pénz Eurovegasra

Hónapokat is késhez a Győr-Moson-Sopron megyei Bezenye mellett épülő hatalmas kaszinóváros.

Hónapokkal késleltetheti az Eurovegas kivitelezési munkáinak kezdetét, hogy kötvénykibocsátásba kezdenek a magyar-osztrák-szlovák hármas határra tervezett szórakoztatókomplexum tulajdonosai – írta szerdai számában a Kisalföld.

A Győr-Moson-Sopron megyei napilap cikke szerint a hitelfelvételnél olcsóbb, de időigényesebb finanszírozási megoldás miatt a nyáron várhatóan már nem kezdődhetnek el a munkák.

A cikk emlékeztet arra: januárban a társaság azt közölte, hogy a munkálatokhoz szükséges összeg hatvan százalékát már előteremtették. Megemlítik: a társaság a 2011-re tervezett nyitás csúszása miatt eddig egy és negyedmilliárd forintnyi kötbért fizetett be a magyar államkasszába.

Korábban már a Győr24-en is olvashattak arról, hogy a Közép-Európa legnagyobb turisztikai beruházásaként beharangozott, a magyar-osztrák-szlovák hármas határ közeli Bezenye mellé tervezett szórakoztatóközpont felépítése a tervek szerint több mint 300 millió euró összértékű fejlesztés lesz. A projektet felerészben hitelből kívánják finanszírozni.

Akkori tájékoztatásuk szerint a tulajdonosok, Hans Asamer és Alfred Supersberger – partnerükkel, a Hard Rock Internationallel együtt – mostanra “az építésre kész állapotig” fejlesztették a projektet, és jelenleg azon dolgoznak, hogy biztosítsák a komplexum elkészültének finanszírozását.

Terveik szerint a működő komplexum mintegy 1200 munkahelyet teremt majd közvetlenül. Összesen 166 adminisztrációs és üzemeltetési álláshellyel számolnak, a játéktermek 673, a vendéglátás és a gasztronómia – amely diszkót, steakhouse-t, bajor sörkertet, egy koncert- és rendezvényközpontot, valamint egy 350 szobás szállodát is magában foglal – 377, míg az egyéb szórakoztatás 44 munkahelyet teremt. A foglalkoztatottak nagyobb része hazai munkavállaló lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik