Belföld

Kidobta a biztonsági őr a boltból, mert olvasott

A Cink.hu írta meg az az alábbi bicskanyitogató történetet.

A sztori lényege, hogy a Cink.hu-s Szily László egy volt kollégáját kidobta a biztonsági őr a Sparból, mert a hölgy merészelt beleolvasni az egyik magazinba. Pedig nem is szórakozásból olvasgatott, és nem is azért, hogy – teszem azt – megbotránkoztassa a nyomtatottbetű-fóbiásokat, hanem mert egy korábban kinézett recept alapján akart bevásárolni. Hiába próbálta „bűnét” magyarázni, a biztonsági ember a Galaxis Útikalauzban megismert vogon őrhöz hasonlóan csak egy tiltómondatot ismételgetett, majd kitessékelte.

A történet a Facebookről származik:

Sokkot kaptam. Állok egy polc előtt a Sparban (úgy hogy másokat véletlenül se zavarjak), lapozgatom a Goodfoodot, tanakodom, h a kinézett 3 recept közül melyiknek az alapanyagait vegyem meg.

Odalép hozzám a biztonsági őr, de csak áll és néz. Ránézek, kicsit furán érzem magam. Nem értem, hogy most mi történik, de lapozgatom tovább az újságot, mikor megszólal: „Itt nem lehet olvasni.”

Kikerekedett szemekkel állok, azt hiszem viccel. Körbenézek, két vásárló arrébb húzódik, én ott állok és nem hiszem el amit mond.

Kérdezem: „Ne haragudjon de miért nem?”

„Mert ki van írva elöl…. ha nem hiszi el nézze meg.”

Még mindig azt hiszem hogy viccel. Várom, hogy felnevet és legyint, hogy jaj hagyja már csak ugratom. De közelebb lép és habár nem mondja, hogy rakjam el az újságot, de erre következtetek a tekintetéből.

Magyarázatképpen (mintha kéne magyarázkodnom :S) mondom, hogy nem olvasok, hanem recept alapján alapanyagot keresek.

Erre őfelsége a biztonsági szolgálat feje. „Azt otthon kellett volna, itt nem lehet olvasni.”

A folytatást itt olvashatják.

 

UPDATE!

Az Origo megkérdezte a Spar ügyvezetőjét, aki szerint nincs olvasási-tiltás az üzletben, a vásárlók szoktak egymással vitába keveredni, mert ha valaki “összenyálazza az újságot, azt utána már nem szívesen veszi meg senki”. Az ügyvezető ígérte, utána jár az esetnek.

 

UPDATE2!

Deutsch Tamás EP-képviselőhöz is eljutott a történet híre, és finoman azt üzente a Spar biztonsági őreinek: “ha meglátom, hogy nem olvasgatnak szolgálat közben, úgy ki fogom kibaszni őket a boltból, hogy a szolgálati viperájuk sem éri a földet!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik